Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

РозділIII. Патентне право. Глава 14. Об'єкти патентного права




Глава 14. Об'єкти патентного права



речовини, штаму, то винаходи «на застосування» забезпечують створення нового засобу за рахунок виявлення нових можливос­тей (невідомої властивості) відомого об'єкта в новій функції або в нових, нетрадиційних умовах, що дозволяють використати його за новим призначенням. При цьому мається на увазі, що виявлена властивість притаманна об'єкту як такому і виявляється лише в певних умовах застосування.

Винаходи «на застосування», як правило, характерні для речо­вин через те, що останні найменше пов'язані з призначенням. Се­ред винаходів «на застосування» розрізнюють винаходи «на пере­несення», «функціональні» і «селективні».

Винаходи «на перенесення» характеризуються використанням відомих засобів із певними властивостями в інших умовах, в іншій галузі техніки.

«Функціональні» винаходи пов'язані із заново відкритими практично цінними властивостями об'єкта, які реалізуються у ви­гляді нової для нього функції.

«Селективний» винахід — це винахід, в якому можливість вико­ристання якоїсь речовини або групи речовин відомого класу спо­лук заснована на виявлених винахідником нових цінних властиво­стях цієї речовини.

Процес як об'єкт технології — це дія або сукупність дій, викону­ваних щодо продуктів та інших матеріальних об'єктів за допомогою принаймні одного продукту і спрямованих на досягнення певного технічного результату. Таким процесом, зокрема, є виготовлення, обробка, переробка продукту та контролювання його якості, пере­творення речовини, енергії, даних, вимірювання параметрів, діаг­ностування, лікування, керування процесом, який є об'єктом технології.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 462 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...