Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Догляд за зброєю, її зберігання. Рекомендації з приведення стрілецької зброї до нормального бою



Зброя повинна утримуватися справною, готовою до застосування. Це досягається своєчасним і вмілим чищенням і змащуванням, правильним зберіганням зброї. Чищення та змащування зброї проводиться під керівництвом командира відділення (обслуги). Він повинен визначити ступінь необхідного розбирання, чищення та змащування, перевірити справність приладів і доброякісність матеріалів для чищення, перевірити правильність та якість чищення й дати дозвіл на змащування і збирання, перевірити правильність змащування і збирання зброї.

Зброя зберігається у ставницях розрядженою, поставленою на запобіжник.

Під час руху на заняття зброя переноситься на ремні з приєднаним магазином. Під час пересування на автомобілях зброю необхідно тримати поміж колінами. Під час перевезення залізницею або водним шляхом, зброя встановлюється у спеціальній ставниці.

Для перевірки справності, чистоти, змащення зброї і підготовки її до стрільби проводяться огляди зброї. Сержант та солдат оглядають зброю кожен день, перед заступанням в наряд, перед виходом на заняття, під час чищення, а в бойовій обстановці – періодично, протягом дня і перед стрільбою.

Підготовка зброї до стрільби проводиться з метою забезпечення безвідмовної роботи її під час стрільби і проводиться під керівництвом командира відділення (обслуги). При підготовці зброї необхідно: почистити її, оглянути зброю у розібраному вигляді, змастити її, оглянути зброю у зібраному вигляді; оглянути магазини. Безпосередньо перед стрільбою необхідно прочистити насухо канал ствола, оглянути патрони і спо­рядити ними магазини.

У підрозділі зброя повинна бути завжди приведена до нормаль­ного бою. Перевірка бою зброї проводиться при надходженні її в підрозділ, після ремонту, при виявленні під час стрільби ненормальних відхилень куль.

Перевірка бою автомата і приведення його до нормального бою проводиться під керівництвом командира взводу (роти) на стрільбищі в безвітряну погоду, в закритому тирі або на захищеній від вітру ділянці стрільбища, при нормальному освітлені.

Стрільби при перевірці бою зброї і приведення її до нормального бою проводиться кращими стрілками, відібраними командиром підрозділу. Патрони повинні бути однієї партії, із звичайною пулею. Дальність стрільби 100 м, приціл 3. Стрільба ведеться одиночними пострілами по перевірочній мішені, яка закріплена на білому щиті висотою 1 м і шириною 0,5 м. Положення для стрільби – лежачи, із упору. Автомат без багнета. Точкою прицілювання є середина нижнього краю перевірочної мішені; вона повинна знаходитися приблизно на рівні ока того, хто стріляє. Після закінчення стрільби мішень оглядають і по розташуванню пробоїн визначають кучність бою і положення середньої точки влучення (СТВ).

Кучність бою признається нормальною, якщо три-чотири пробоїни (одна явно відірвалась) вміщується в круг діаметром 15 см. Якщо кучність не задовольняє цій вимозі, то стрільба повторюється. При повторному негативному результаті зброя відправляється в ремонтну майстерню.

Визначення СТВ проводять наступними способами: по трьох пробоїнах (дві найближчі пробоїни з’єднують прямою лінією); середину цієї лінії з’єднують з третьою пробоїною і ділять цю відстань на три частини; точка поділу, яка найближча до перших двох пробоїн і буде СТВ; по чотирьох пробоїнах (спочатку визначають СТВ за трьома пробоїнами); потім точку, яка найближча до першої лінії, з’єднують з четвертою пробоїною; отриману лінію ділять на чотири частини; точку поділу, яка найближча до перших трьох пробоїн і буде СТВ.

При нормальному бою СТВ повинна співпадати з контрольною точкою попадання або відхилюватися від неї в будь-якому напрямку, не більш ніж на 5 см. Якщо СТВ відхилилась від контрольної точки попадання на більшу відстань, то проводиться зміна положення мушки. Якщо середня точка попадання нижче контрольної, мушку треба вкрутити, якщо вище – викрутити; якщо середня точка лівіше від контрольної точки мушку треба пересунути вліво, якщо правіше – вправо.

При стрільбі на 100 м СТВ при переміщенні мушки в сторону на 1 мм зміщується на 26 см. Один оборот мушки переміщує СТВ по висоті на 20 см. Правильність переміщення мушки перевіряється повторною стрільбою.

 
 


Після приведення автомата (кулемета) до нормального бою стара мітка на полозку мушки забивається, а замість неї набивається нова. Останній результат стрільби під час приведення до нормального бою автомата (кулемета) одиночними пострілами та автоматичним вогнем заноситься в картку якісного стану автомата (кулемета).





Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 4253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...