Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Експериментальна частина. Пiдготуйте кондуктометр до роботи згiдно iнструкцiї



Пiдготуйте кондуктометр до роботи згiдно iнструкцiї. Приготуйте робочi розчини барiю хлориду з концентрацiєю 0,001 н та натрiю сульфату з концентрацiєю 0,01 н. Залийте 30-40 мл розчину барiю хлориду у стакан для титрування,додавши 5-7 крапель етилового спирту,з метою збiльшення швидкостi випадiння осаду (зменшення розчинностi) та зниження адсорбцiйної властивостi осаду. В бюретку на 10 мл залийте 0,01 н розчин натрiю сульфату. Помiстiть 0,001 н розчин барiю хлориду на магнiтну мiшалку, опустiть в нього електроди i, ретельно перемiшуючи, почнiть титрувати 0,01 н розчином натрiю сульфату. Приливайте невеликi порцiї (0,1мл) 0,01 н розчину натрiю сульфату в титруємий 0,001 н розчину барю хлориду i вимiряйте питому електропровiднiсть розчину після кожної порції титранту, до тих пiр, поки не отримаєте на кривiй кондуктометричного титрування двi гiлки. Це значить, що пiсля досягнення точки еквiвалентностi,додайте ще 5-7 порцiй (по 0,1мл) 0,01 н розчину натрiю сульфату.

Побудуйте криву кондуктометричного титрування дослiджуємої системи в координатах питома електропровiднiсть розчину – об׳єм доданного титранту. Знайдiть на графiку точку еквiвалентностi та розрахуйте концентрацiю титруємого розчину та об׳єм барiю хлориду, що був використаний при титруваннi.

Зробiть висновок до роботи.





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 318 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...