Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Умови організації чартерних перевезень



В організації масових туристських подорожів широко використовуються перевезення туристів на умовах авіачартеру. Найбільш вигідні вони туристам і авіакомпаніям на серійних маршрутах.

Чартер ( англ. charter — зафрахтоване судно ) — це комерційний рейс, спеціально зафрахтований для перевезення мандрівників за певним маршрутом в певний період часу.

Чартерні рейси виникли як результат співробітництва авіакомпаній і турфірм. Перші прагнули якимсь образом використовувати літаки, що простоюють, другі хотіли одержати більше дешеві квитки, для того щоб ціна турпакета не занадто збільшилася оплатою за перевезення.

Чартерний рейс має ряд відмінностей від регулярного:

- його немає в розкладі регулярних польотів;

- маршрут його нерідко визначає не авіакомпанія (яка розробляє маршрути регулярних ліній), а замовник, що збирається заплатити за цей рейс;

- він більш дешевий у порівнянні з регулярним.

Чартерні перевезення можуть бути організовані на внутрішні й на міжнародних лініях як по вже розробленим регулярним, так і по нових маршрутах. У ролі замовника може виступати будь-яка організація: велике ділове об'єднання, туристська фірма, промислове підприємство, навчальний заклад, суспільно-політична партія тощо.





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 1179 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...