Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Злочини проти життя та здоров’я особи



Задача 1. 16 травня, знаходячись у нетверезому стані, А. зайшов у будинок Л. Впевнившись, що в будинку немає господаря, він з метою крадіжки зламав замки на шафі, витяг валізу, з якоі викрав 4 пачки цигарок «Ватра», а також 5 пляшок горілки.

У цей час в будинок повернувся Л., який намагався затримати А., проте останній, утримуючи викрадене, вбив потерпілого, завдавши йому підібраною на веранді сокирою сім ударів по голові.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 2. М. та К. перебували у шлюбі 8 років, мали трьох дітей. Між подружжям склалися неприязні стосунки упродовж спільного життя. Якось на грунті виниклої сварки М. вирішила вбити свого чоловіка. Для цього вона залучила Ц., що ніде не працював та зловживав спиртними напоями, пообіцявши йому 400 грв. Він ножем вбив К., коли той спав. Після вбивста, Ц. і М. винесли труп у двір, відтягнули на спеціально приготованому кориті до річки та скинули у воду.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 3. У вечерній час оперуповноважений кримінального розшуку РВ УМВС М., маючи табельну зброю, разом з товаришами по службі був у ресторані з нагоди дня народження.

Перебуваючи у нетверезому стані, він з хуліганських мотивів пристав до одного з відвідувачів ресторану. Намагаючись покласти край таким діям М., адміністратор ресторану С. зробив йому зауваження і утримав від продовження неправомірних дій. Тоді М., діставши пістолет, з близької відстані почав стріляти в С. Коли потерпілий почав тікати крізь натовп, М. не припинив стрілянини і вбив його, поранивши в живіт, груди, праве стегно та ліве передпліччя.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 4. Увечері на вулиці Ш. та К. зустріли незнайомих їм П. та С. Ш. без жодного приводу ударом кулака в обличчя збив С. з ніг і став переслідувати П., але останній зміг втекти. Повернувшись до С., який ще лежав на землі, Ш. і К. перетягли його з проїжджої частини дороги у город та почали бити ногами. Від отриманих ушкоджень С. через кілька днів помер у лікарні.

З висновку судово-медичної експертизи видно, що С. від отриманих тілесних ушкоджень зазнавав особливо сильних больових відчуттів.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого

Задача 5. П. та В. придбали 3 пляшки горілки і, зустрівши К., запросили його випити. Випивши горілку, вони стали вимагати, щоб і К. «виставив пів-літри». Але оскільки у нього не було грошей, К. пообіцяв пригостити П. і В. наступного разу. З цим вони, вже знаходячись у стані сильного сп’яніння, не погодились. Накинувшись на К., П. і В. збили його з ніг та почали наносити удари ногами, в живіт, голову, груди.

Помітивши, що К. не подає ознак життя, і вирішивши, що він мертвий, П. та В. перенесли тіло на дорогу і поклали на проїжджій частині, розраховуючи, що К. переїде машина і смерть тоді можна буде представити як наслідок дорожньо-транспортної події. Однак К. був підібраний і доставлений до лікарні водієм легкової машини.

Внаслідок спричинених тілесних ушкоджень К. знаходився в лікарні більше місяця.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 6. Б. зі своїм малолітнім сином прийшла у гості до Г., щоб разом зустріти Новий Рік. Після розпиття спиртних напоїв між Г. і Б. виникла сварка, під час якої Г., викрикуючи погрози вбити, схопив металеву трубу і став наносити Б. в присутності її сина численні удари по голові та тулубу. На очах у дитини Г. витягнув Б., яка втратила можливість пересуватись, на двір у двадцяти градусний мороз.

Від отриманих, внаслідок ударів ушкоджень та переохолодження Б. через три дні померла у лікарні.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненому.

Задача 7. Д. в домі гр-на Ю., де він за договором виконував будівельні роботи, вживав спиртні напої з К., котрий повинен був допомагати в роботі. Потім К. вийшов у двір і там заснув. Д. намагався розбудити К., але той нецензурно вилаявся на його адресу і продовжував дрімати. Обурившись цим і згадавши, що К. не повернув йому гроші, які позичив раніше, Д. вирішив позбавити його життя.

З цією метою Д. взяв у будинку 10-літровий бачок гасу, вилив його на одяг сплячого К. і підпалив, а сам з місця вчинення злочину зник. Внаслідок отриманих опіків К. помер.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 8. В., не бажаючи виховувати і ростити п'ятимісячного сина, вирішила вбити його. З цією метою вона поклала дитину у наволочку і вдарила кілька разів об дерев'яну підлогу. Після цього занесла сина у наволочці в літню кухню і вдарила ним об цеглу. Внаслідок цього дитині були заподіяні тілесні ушкодження у вигляді черепно-мозкової травми, які призвели до смерті. Труп сина В. закопала в городі біля свого будинку.

Щоб приховати вчинене вбивство, того ж дня В. звернулася до слідчих органів із письмовою заявою про викрадення її сина, на підставі якої було порушено кримінальну справу.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненного.

Задача 9. Г., раніше засуджений за ч.1 ст. 115 КК України, ревнував свою дружину до Ю. З метою вбивства він вночі проник в квартиру Ю., де принесеним з собою ножем вбив Ю., наніс йому удари в шию і груди. Від шуму прокинулася дружина Ю. Щоб вона не покликала на допомогу, Г. вдарив її ножем в шию і груди.

Потім, вважаючи потерпілих мертвими, Г. відрізав в Ю. два пальці з золотими перснями, а також забрав з квартири відеомагнітофон і мобільний телефон. Виходячі з квартири, Г. увімкнув газову плиту, розраховуючи, що вибух від нагромадження газу приховає сліди злочину. Сусіди відчули запах газу і встигли попередити вибух. Експертиза встановила, що смерть Ю. настала від отруєння газом, а ударами Г. їй було спричинено тяжкі тілесні ушкодження.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненного.

Задача 10. Знаходячись у стані алкогольного сп'яніння, слюсар Х. повертався увечері з роботи додому. На автобусній зупинці до нього підійшли неповнолітні І., П. і С., котрі попросили у Х. прикурити цигарку. Отримавши відмову, вони почали ображати Х. нецензурною лайкою. Розізлившись, Х. вихопив із сумки з інструментами молоток і наніс одному з образників удар по спині. У відповідь на це П. і С. відібрали у Х. молоток, збили його з ніг і почали наносити удари в голову та грудну клітку. Внаслідок отриманих ушкоджень Х. помер.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненного.

Задача 11. 3 серпня батьки П. поскаржилися синові, що невідомі люди з їхньої садиби крадуть квіти. Маючи фах електрика 4-го розряду, П. з метою охорони квітника від крадіжок установив огорожу квітника зі стального дроту, який через трансформатор 220 на 120 вольт підключив до електромережі.

6 серпня сусід М., зайшовши у двір аби вимкнути електричне світло, що освітлювало вулицю, ухопився за дротяне огородження, потрапив під напругу електричного струму і був смертельно травмований. Виявивши вночі труп потерпілого, П. зняв електроогорожу, трансформатор і сховав усе це на горищі будинку батьків.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненного.

Задача 12. П., яка знаходилася на четвертому місяці вагітності, під час однієї із сварок жорстоко побив чоловік, що призвело до передчасних родів. Дитина народилася мертвою.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 13. Сторож АТ «Зірка» Т. прийняв у сутінках прямуючих повз нього хлопців за злодіїв, вистрілив у них з відстані 25 метрів з мисливської рушниці дробом, заподіявши одному з них проникаюче поранення грудної клітини.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 14. З. і К., перебуваючи у нетверезому стані, з ініціативи З., який знаходився у неприязнених стосунках з М., викликали останнього з будинку і на протязі години жорстоко били його в різні частини тіла руками, ногами і дерев’яною палицею.

Цими діями З. і К. потерпілому були спричинені тілесні ушкодження у вигляді струсу мозку, численних ушкоджень обличчя, голови, грудної клітини, а також переломів трьох ребер з пошкодженням внутрішніх органів. Від нанесених ударів М. відчував особливі фізичні страждання і знаходився на лікуванні 3 місяці.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 15. Між П. та його сином часто відбувались сварки з приводу зловживання батька алкоголем. Під час чергової сварки, що перейшла у бійку, П. вдарив сина ножем у живіт. Оскільки життєво важливі органи не були ушкодженні, потерпілого через 12 днів виписали з лікарні.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 16. Вночі К. проник до саду АТ «Промінь» з метою вкрасти слив. Сторож П., побачивши його, гукнув: «Стій! Стріляти буду!» та погнався за К. Намагаючись його затримати, він вистрілив у К., але не влучив. Той, побоюючись повторного пострілу, схопив кийок, накинувся на сторожа та ударом кийка вибив рушницю. Другим ударом він зламав П. ліву руку.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 17. П., побачивши, що його дружина у непристойному вигляді розпиває спиртні напої з гр-ном Б. у сараї біля лісу, побив кийком і ногами Б., заподіявши йому легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я, а потім побив кийком свою дружину, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження, від яких вона померла. Свої дії він пояснив тим, що знаходився у стані сильного душевного хвилювання.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 18. Ш. проходив по вулиці повз двору, у якому працював К. Останній, перебуваючи у нетверезому стані, почав ображати Ш. На вимогу припинити образи К., схопивши косу, вибіг на вулицю і почав розмахувати нею перед Ш. Ш., вихопивши косу, вдарив К. кулаком у обличчя, той упав і вдарився головою о камінь, що лежав на дорозі. Внаслідок цього удару були переламані кістки склепіння черепу.

За висновком судово-медичної експертизи дані ушкодження виникли при падінні від удару головою о каміння.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 19. Учень десятого класу Д. під час перерви, вирішивши побавитися сталевою лінійкою, зігнув її краї, і, тримаючи пальцями однієї руки, направив у бік групи хлопців, що стояли неподалік. Потім випустив лінійку, вихваляючись, що вона пролетить між хлопцями. Лінійка краєм потрапила в око С. Око було ушкоджене, і пізніше його довелося видалити.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 20. 23 березня Г. під час сварки вдарив Б. кочергою по голові. Внаслідок цього Б. потрапив до лікарні, де знаходився на амбулаторному лікуванні 5 днів. Крім того, згідно з висновками лікарів, після лікування він потребував переводу на легку роботу, не пов’язану з шумом, строком на 3 місяці.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненного.

Задача 21. Ревнуючи дружину, К. вирішив з нею розправитись. У себе на квартирі він облив її окропом, що спричинило опіки 1— II ступеня, після чого завдав численних ударів гайковим ключем по голові. Від крику потерпілої прокинулись діти. Коли 15-річний О. намагався умовити батька, той завдав йому кілька ударів тим самим ключем по голові, заподіявши поранення, від яких О. помер у лікарні. Не бажаючи мати свідка, К. клю­чем завдав також кілька ударів по голові М., спричинивши тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент запо­діяння. Побачивши, що дружина ворухнулася, К. завдав їй ще три удари гайковим ключем. Потерпілій були спричинені середньої тяжкості тілесні ушкодження. Вважаючи всіх трьох убитими, К. викликав швидку допомогу, порізавши собі вену і симулюючи психічне захворювання.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 22. О. мав відомості, що у В., яка проживає одна, є багато грошей, що їх вона виграла в лотерею. Він запропону­вав І. обікрасти В. Вночі вони через вікно про­никли до її хати і почали шукати гроші. Коли В. проки­нулась і закричала, О. двома ударами ножа в шию і груди вбив її. У приміщенні злочинці знайшли лише 580 грн., які й забрали.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 23. Д. разом з К., який мав допомагати йому у виконанні будівельних робіт, розпивав спиртні напої. Коли Д. відлучився, К. сам випив горілку, що зали­шилася, після чого заснув на подвір'ї. Д. намагався розбу­дити К., але той нецензурно вилаявся на його адре­су і продовжував дрімати. Обурившись і згадавши, що К. сам випив частину горілки, а, крім того, не повернув йому давній борг, Д. вирішив розправитися з ним. Він вилив на одяг К. бачок гасу і підпалив, а сам втік з місця вчи­нення злочину. Потерпілий від одержаних опіків через два тижні помер.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 24. І., Р. і В. на квартирі останнього розпивали спиртні напої. Між І. та Р. виникла сварка, а далі — бійка, під час якої Р. спричинив І. легкі тілесні ушкодження без розладу здоров'я. Бійку було припинено В. Випивка тривала. Збираючись йти до­дому, І. не знайшов свого шкіряного пальта і запідозрив, що його сховав Р., щоб потім забрати собі. Обурений та­кою підозрою, Р. накинувся з кулаками на І. Щоб заспокоїти Р., В. та І. зв'язали йому руки і ноги. Озлоблений на Р., І. затяг його на кухню, де протягом тривалого часу завдавав у різні частини тіла ударів руками, ногами, а також ременем з металевою пряж­кою, душив його цим ременем. І. спричинив Р. численні двосторонні переломи ребер, крововиливи в ділянці грудної клітки, на серцевій сумці, гіпофізі, сонячному сплетінні, оболонках і тканинах головного мозку та внутрішній оболонці серця. Від одержаних ушкоджень, що потягли за собою тяжкий травматичний шок і жирову емболію малого кола обігу, Р. на місці вчинення злочину помер.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 25. Г., звільнившись із місць позбавлення волі, де він відбував покарання за замах на вбивство із хуліганських спону­кань, зійшовся з П. Вони обоє зловживали спиртними напоями, сварилися, при цьому Г. неодноразово погрожу­вав П. вбивством. Під час чергової сварки Г. збив П. на підлогу і завдав їй ногою, взутою у черевик, удару в груди в ділянку серця, спричинивши тупу травму грудної клітки з розривом лівого шлуночка серця. Від одержаного ушкоджен­ня П. померла на місці.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 26. К. з метою заволодіння автомашиною ГАЗ-24 «Волга», що належала львівській геологорозвідувальній експе­диції, вчинив напад на водія цієї машини Т., в процесі якого мисливським ножем (він постійно носив його з собою, хоч і не був мисливцем) завдав сім ударів у шию і спину. Від одержаних ушкоджень Т. через кілька днів помер. Підробивши дорожнього листа, К. намагався перегнати автомашину в іншу область, але був затриманий.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 27. Повертаючись з весілля вночі додому, п'яний В. по­бачив ще більш п'яного односельця Л., що ледве три­мався на ногах, вчепившись за паркан. У відповідь на пропозицію В. йти додому разом Л. висловився нецензур­но. Тоді В. витяг з кишені пляшку горілки і завдав нею Л. удару по голові, збивши його з ніг, а коли той нама­гався звестись на ноги, повторив удар. Пляшка розбилася. Тоді В. почав завдавати Л. ударів у різні частини тіла ногами й гострою шийкою пляшки, а також підібраним з землі каменем. Після цього В. волоком потяг Л. до мос­ту. Коли Л. застогнав, В. каменем ще кілька разів ударив його по голові та скинув у річку. Потерпілому було заподіяно смертельні тілесні ушкодження, зокрема закриту трав­му черепа з крововиливом у мозок. Смерть Л. настала від утоплення.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 28. Кочегар Ш. через неприязні стосунки зіштовхнув троюрідного брата К. в дренажний колодязь 18 м завглибш­ки, де той утопився. Коли дружина загиблого через 3 дні прий­шла до котельної спитати про свого чоловіка, Ш. вбив її молотком і труп кинув у той самий колодязь. Потерпіла була на 8-му місяці вагітності близнюками.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 29. Ч., керуючи закріпленою за ним вантажною автома­шиною у стані сп'яніння, зупинив її біля легкової автомашини, що стояла збоку проїжджої частини сільської вулиці, і почав не­цензурно лаяти Г., В. і Т., які сиділи в цій автома­шині, за те, що вони зупинилися на дорозі. Він витягнув з авто­машини Г. і вдарив кулаком в обличчя. Т. повела Г. до себе у двір, а Ч. із залізним бруском підбіг до В. і замахнувся на нього. Підбіг А., забрав брусок і поклав у кабіну вантажівки. Ч. знову схопив брусок і намагався вда­рити В., але цьому завадив А. Тоді Ч. схопив свій «дипломат» і все ж наніс удар по голові В., після чого поїхав. Невдовзі він повернувся з мисливською рушницею, лаючись та погрожуючи («Застрелю!»), підбіг до В. і А. та вистрілив у їхньому напрямку. А. почав тікати. Чехун з близької відстані вистрілив у В., тяжко поранив­ши його в живіт, від чого потерпілий помер.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 30. У сім'ї Р. на ґрунті пияцтва глави сім'ї часто вини­кали сварки. Він ображав свою дружину М., бив її. Під час чергової свар­ки чоловік Т. завдав потерпілій удар ногою в живіт, що потягло переривання вагітності, про яку він знав. Перебуваючи у стані сп'яніння, невдовзі він знову вчинив з дружиною сварку і зав­дав їй кілька ударів по обличчю і в груди. Потерпіла заявила, що піде зі скаргою до дільничного уповноваженого, взяла на руки малолітню дочку Г. і вийшла на подвір'я. Т. схо­пив мисливську рушницю, прицілився в голову дружини і ви­стрілив. Пострілом було вбито Г., а її мати одержала легке дробове поранення лівої кисті. Тримаючи на руках убиту доч­ку, потерпіла крикнула «Що ти наробив?» і вибігла на вулицю. Т. наздогнав її і вбив пострілом у голову. Коли на постріл прийшла сусідка Є. і побачила два трупи, Т., на­магаючись позбавитися свідка, вистрілив І в неї, спричинивши численні поранення шиї та обличчя, а сам утік. Є. було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 31. У сім'ї П. часто виникали сварки. При цьому К. бив свою дружину, погрожував убити її й сина. Під час чергової сварки К., перебуваючи у стані сп'яніння, схопив пістолет і почав його перезаряджати. Злякавшись, дружина забігла до ту­алету та покликала туди сина. К. вирішив убити їх обох. Він зробив спочатку два постріли в дружину і один у сина, а потім намагався покінчити життя самогубством, вистріливши в ліву частину грудей. Дружина була вбита, сину — заподіяно тяжке тілесне ушкодження, сам К. одержав середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 32. Г., проводжаючи після кіносеансу В. додо­му, в лісопарку намагався вступити з нею в статевий зв'язок. В. вчинила опір. Тоді він вийняв ножа і почав погрожу­вати. В. закричала, намагалася втекти. Г. наздогнав її і зґвалтував, а потім завдав три ножові поранення у груди, від яких потерпіла померла. Для того щоб приховати заподіяне, Г. розчленував труп В. і частини його сховав у різних місцях під хмизом.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 33. М., Ж. і Г. зібралися на квартирі у Н. у зв'язку з днем народження Г. Іменинник по­водив себе непристойно: викинув подаровані йому квіти, бив посуд, лаявся. Виник конфлікт. В один із моментів, коли Г. і Ж. залишилися на кухні самі, продовжуючи конфліктувати, Г. схопив кухонну сокирку і замахнувся нею на Ж. Останній вихопив сокирку і завдав нею кілька ударів у голову Г., спричинивши забиті рани. Г. пішов до ванної, Ж. ножем ударив його в шию, після чого перетяг до кімнати, де завдав численні удари в різні частини тіла взятими на кухні шампурами, а також ножицями. Всього Ж. завдав понад 60 ударів різними предметами. Від числен­них поранень Г. помер на місці вчинення злочину. Під час цих подій М. і Н. були в іншій кімнаті, але все чули й усвідомлювали, що відбувається. Залишивши труп Г. в квартирі Н., всі пішли і повернулися через два дні. Ж. приніс із собою теслярську сокиру, якою розчленував труп Г. Частину тіла вони втрьох викинули у водойму, а час­тину — сховали в лісопосадці. Н. вимила сліди крові у своїй квартирі.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 34. У Дніпрі утопився мешканець Києва. Батько загиблого П., помилково вважаючи винним у смерті сина Б., неодноразово говорив Ш., що готовий заплатити будь-яку винагороду тому, хто вб'є Б. Про ці розмови Ш. розповів Д., а той — В. Д. і В., діючи узгоджено, вирішили організувати вбивство Б.. За до­помогою Ш. вони зустрілися з П., одержали від нього завдаток — 100 доларів. П. пообіцяв після вбивства за­платити ще 400 доларів. Сума обіцяної винагороди не дуже; влаштовувала Д. і В. П., намагаючись їх зао­хотити, повідомив, що Б. володіє значними матеріаль-іі ними цінностями. Реалізуючи намічений план, Д. з метою вбивства і розбійного нападу повідомив ці дані та адресу Б. С. і К., які вночі вбили Б. у його квартирі, завдавши кілька ножових ударів у груди. При цьому вони взяли гроші, вироби із золота, інші цінні речі — всьо­го на суму 380 тис. грн., частину яких передали Д.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 35. Чабан сільськогосподарського кооперативу М. самовільно залишив роботу і, взявши без дозволу коня, в осо­бистих справах поїхав до сусіднього села. Лише наступного дня він з'явився на роботу, причому був у стані сп'яніння. У зв'язку з останньою обставиною бригадир сільськогосподарського коо­перативу С. відсторонив М. від роботи. Взявши вдома мисливську рушницю 16-го калібру і зарядивши її патро­ном з крупним дробом, М. повернувся на ферму і з відстані 2 м вистрілив у С.. Від одержаного проникаю­чого поранення черевної порожнини С. через кілька го­дин помер у лікарні.

У момент пострілу С. розмовляв у тамбурі ферми з М., що стояв з ним поруч. Всередині приміщення зна­ходились інші люди.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.

Задача 36. На двох човнах К., Т. і П. увечері з двома сітками прибули на протоку річки для лову риби, знаю­чи, що це заборонено. Коли К. почав ставити сітку, у про­току для затримання браконьєрів прибув інспектор рибнагляду А. на човні, керованому С., якого він попросив допомогти в затриманні браконьєрів. А. пред'явив К. службове посвідчення і вилучив поставлену ним сітку. У цей час Т. і П. у прибережних хащах сховали іншу сітку. К. і С. почали на човні прочісувати протоку в пошуках інших сіток. Коли вони почали витягувати сітку, що намоталася на мотор човна, К. на великій швидкості вчи­нив наїзд на човен рибінспектора. Внаслідок наїзду К. і С. упали у воду. Глибина річки в тому місці сягала 2 м. Розвернувши свого човна, К. попрямував на С., але той устиг пірнути під човен. Потім К. спрямував сво­го човна на А., який тримався за напівзатонулий човен. Проїхавши по цьому човну і зовсім утопивши його, К.намагався своїм човном наїхати на С., однак тому зно­ву вдалося пірнути під човен і залишитися неушкодженим. А. у цей час уже стояв на мілкому місці, по пояс у воді, і з руш­ниці вистрілив у мотор човна К., щоб зупинити його, але не поцілив. К. спрямував свого човна на А., не впорався з керуванням, внаслідок чого його човен, не зачепив­ши А., винесло на берег.

Визнаючи себе винним частково, К. твердив, що не хотів позбавляти життя потерпілих.

Дайте кримінально-правову характеристику вчиненого.





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 979 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.016 с)...