Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Щебеневі і гравійні покриття, оброблені органічними в'яжучими матеріалами



7.3.1. До середнього ремонту щебеневих і гравійних покриттів, оброблених в'яжучими матеріалами, відносять роботи з відбудови шару зносу шляхом улаштування одиночної чи подвійної поверхневої обробки або укладання шару зносу з асфальтобетонних чи чорнощебеневих сумішей.

7.3.2. При великій кількості вибоїв глибиною більш 2 см і значному пошкодженні профілю на покриттях, улаштованих методом змішування на дорозі з органічними матеріалами, проводять суцільне вирівнювання з додаванням чорногравійної чи чорнощебеневої суміші оптимального гранулометричного складу.

7.3.3. Технологічний процес вирівнювання включає такі операції:

- суцільне киркування покриття на глибину пошкоджень і рихління киркованого матеріалу;

- розподіл нового матеріалу, обробленого в'яжучим, перемішування його із старим, профілювання і ущільнення.

7.3.4. На покриттях із достатньою рівністю, зі збереженим поперечним профілем, рівномірним зносом і наявністю вибоїв глибиною не більш 1-2 см, шар зносу улаштовують або відбудовують, частіш за все, одиночною поверхневою обробкою.

При наявності нерівностей, значної кількості тріщин і вибоїн глибиною більш 2 см шар зносу улаштовують подвійною поверхневою обробкою за технологією, викладеною в п. 5.3.

7.3.5. На покриттях, улаштованих методом змішування на дорозі зі слабоміцних кам'яних матеріалів, можливе використання при влаштуванні подвійної поверхневої обробки щебеню розміром до 40 мм, що відповідає вимогам, викладеним п. 7.4.3 цих Правил.

Щебінь такого розміру рекомендовано використовувати на покриттях, улаштованих з вивержених і метаморфічних порід із маркою за міцністю на роздавлювання у циліндрі при водонасиченому стані не нижче 400, осадкових - 600.

Повторно, по закінченні міжремонтного строку служби для середнього ремонту, шорсткий захисний шар поновлюють, улаштовуючи його за способом одиночної або, при необхідності, подвійної поверхневої обробки із щебеню рсзміром до 25 мм.

7.3.6. Для відновлення шару зносу покриттів замість звичайних поверхневих обробок використовують холодні асфальтобетонні суміші, з яких улаштовують килим товщиною 1,5-2,0 см. Укладання цієї суміші виконують асфальтоукладачами, з наступним укоченням легким котком за 2-4 проходи по сліду.

7.3.7. При капітальному ремонті щебеневих і гравійних покриттів, оброблених в'яжучими матеріалами, виконуються роботи по підвищенню міцності дорожнього одягу, удосконаленню його конструкції шляхом потовщення покриття і, при необхідності, розширення проїзної частини.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...