Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сервіси Windows Live



Сервіс Призначення сервісу
Он-лайн обліковий запис (Hotmail) Дозволяє переглядати свою електронну пошту, завдяки обліковому запису, який збережено в Інтернеті. Забезпечує захист від спаму, он-лайн роботу з документами (текстовими документами, електронними таблицями, презентаціями), обмін фотографіями та відео. Служба доступна і з мобільного телефону.
Електронна Пошта (Windows Live Mail) Дозволяє в одному місці читати та відповідати на повідомлення електронної пошти, отримані за допомогою різних облікових записів, зберігати повідомлення на своєму комп’ютері. Підтримує доставку повідомлень з груп новин, блогів, миттєвих повідомлень, служб коротких повідомлень, мережевих спільнот.
Он-лайн офіс (Office Web Apps) Дозволяє створювати та редагувати та пересилати в режимі он-лайн електронні документи за допомогою програм Microsoft Word, Excel, PowerPoint и OneNote. Можна пересилати файли та встановлювати доступ до них іншим користувачам, використовуючи службу SkyDrive.
Он-лайн сховище (Windows Live SkyDrive) Дозволяє зберігати та пересилати файли в Інтернеті та надавати до них спільного доступу (окремим користувачам, групам, мережевим спільнотам), захищати паролем, отримувати доступ з мобільного телефону, надсилати посилання до спільних документів по електронній пошті.
Групи (Groups) Дозволяє створити групу користувачів для спільної роботи, розміщувати в Інтернеті файли та обмінюватися ними. Використовуючи службу Office Web Apps можна спільно працювати групі з електронним документами.
Календар (Calendar) Дозволяє створити он-лайн календарі, надавати доступ до нього іншим користувачам та переглядати чужі календарі, отримувати повідомлення про події, здійснювати синхронізацію кількох календарів, надсилати повідомлення про свою зайнятість іншим користувачам та запрошувати їх на події. Можна підписатися на загальнодоступні календарі, додавати до свого календаря інші розклади і отримувати їх автоматичне оновлення. Служба доступна і з мобільного телефону.
Контакти (People) Дозволяє створити єдину он-лайн адресну книгу користувача, розміщену в Інтернет, впорядковувати списки контактів, додавати контакти з різних програм електронної пошти та веб-спільнот. Можна створити спільний список контактів для групи користувачів і відправляти та отримувати електронні листи та миттєві повідомлення, встановити різні права доступу різним користувачам до різних документів.
Мобільний телефон (Windows Live Mobile) Дозволяє отримувати доступ до різних сервісів та своїх документів за допомогою мобільного телефону.
Безпека сім’ї (Family Safety) Дозволяє встановити захист комп’ютерів та користувачів в мережі Інтернет (єдина платна програма) завдяки фільтрам контактів і веб-вузлів, які створює користувач. Створювати список потенційно небезпечних веб-сайтів та керувати доступом до них, відслідковувати звіти про активності користувачів (зокрема дітей) в Мережі, налаштовувати доступ дітей до програм, сайтів, контролювати час користування комп’ютером, обмежувати доступ дітей до електронної пошти.
Редактор блогів (Windows Live Writer) Дозволяє користувачу створити блог та опубліковувати на різних службах ведення блогів, додавати фотографії, відео та повідомлення в блоги.
Пристрої (Windows Live Mesh) Дозволяє синхронізувати комп’ютери, документи та папки, отримуючи завжди актуальні версії файлів, надає доступ до віддаленого робочого місця. Використовуючи Office Web Apps, дозволяє опрацьовувати документи в он-лайн.
Сфера (Windows Live Spaces) Дозволяє організувати особистісний простір користувача в Інтернеті, де будуть розміщуватися різні матеріали, надавати доступу до матеріалів.
Фотографії (Photo Gallery) Дозволяє редагувати та обмінюватися фотографіями, надавати різні права доступу до свої матеріалів, впорядковувати фотографії та розміщувати їх в Інтернеті, імпортувати фото з камери, об’єднувати їх у альбоми, здійснювати пошук фотографій.
Кіностудія Дозволяє впорядковувати та пересилати відео, редагувати відео (додавати різні ефекти, переходи, звук та заголовки), створити відео з альбому фотографій, розміщувати відео в Інтернеті. Можна переглядати відео в Інтернеті та з мобільного.
Миттєві повідомлення (Windows Live Messenger) Дозволяє обмінюватися користувачам миттєвими повідомленнями, працювати в режимі текстового чату, аудіо та відео-конференції, мати доступ до різних ігор та додатків з вікна бесіди. Програма використовує анімовані аватари та звукові оповіщення, дозволяє використовувати спільні папки та передавати файли, зберігати історію переписки, відправляти SMS. Доступ до служби може бути як зі стаціонарного комп’ютера, так і через Інтернет чи з мобільного телефону.
Пошукова система (Bing) Дозволяє здійснювати ефективний пошук інформації в мережі. Динамічне коригування об’єму знайденої інформації, додавати тривимірні карти світу.
Інформаційний портал MSN Дозволяє отримати різноманітну інформацію про життя планети, інтегрований з пошуковою службою Bing.

Перевірте себе

1. · Поясніть, в чому суть спільного використання документів.

2. · Охарактеризуйте призначення та функції середовищ для спільної роботи з документами.

3. · Назвіть програмні засоби, які можна використати для колективної роботи над проектом. Охарактеризуйте їх можливості для комунікації учасників.

4. º Що таке віртуальний офіс? Яке його призначення?

5. · Опишіть можливості програми Microsoft Office Groove 2007 для організації спільної роботи з документами.

6. · Опишіть можливостіслужби Документи Google для організації спільної роботи з документами.

7. * Поясніть, чим відрізняється використання програми Microsoft Office Groove 2007 від середовища Документи Google?

8. º Що таке робоча область Microsoft Office Groove 2007? Які типи робочих областей можна використовувати?

9. º Назвіть ролі, в яких користувачі можуть отримувати доступ до спільних документів в Microsoft Office Groove 2007. Поясніть їх можливості.

10. º Які обмеження на файли існують у середовищі Документи Google?

11. º Файли яких типів можна створювати і розміщувати в Документи Google?

12. · У чому може полягати спільна робота над документом чи проектом?

Виконайте завдання

1. · Запустіть програму Microsoft Office Groove 2007:

1) Налаштуйте свій обліковий запис.

2) Створіть робочу область Світ моїх захоплень за типом Стандартна.

3) Знайдіть в Інтернеті зображення за тематикою вашого хобі і збережіть їх у робочій області.

4) Створіть в окремому документі список посилань на веб-ресурси, звідки були використані зображення.

5) Розмістіть документ в робочій області.

6) Встановіть контакти з кількома вашим однокласниками і запросіть їх до робочої групи в ролі учасника.

7) Надішліть учасникам групи текстове повідомлення в чаті з проханням переглянути матеріали у вашій папці спільного доступу та висловити свої думки щодо вашого захоплення на вкладці Обговорення.

8) Приміть запрошення від двох ваших однокласників про участь у їх робочих групах.

9) Відкрийте робочі області ваших однокласників і перегляньте їх матеріали.

10) Залиште свої коментарі на вкладці Обговорення.

11) Перегляньте коментарі ваших однокласників у вашій робочій області.

12) Знайдіть серед однокласників однодумця по хобі.

13) Домовтесь з ним про створення спільної презентації про ваше хобі.

14) Підготуйте три слайди презентації і збережіть її в своїй робочій області.

15) Відправте повідомлення вашому співавтору з запрошенням додати до вашої презентації його слайди.

16) Додайте до списку посилань вашого співавтора свої посилання і збережіть оновлений документ в його робочій області.

17) Перегляньте вашу спільну презентацію.

18) Відправте повідомлення з подякою про дружню роботу.

19) Закрийте вікно програми Microsoft Office Groove 2007.

2. (ДЗ) · Відкрийте свій акаунт на сайті Google:

1) Зайдіть на сервіс Документи Google.

2) Створіть папку Моя маленька батьківщина та відкрийте до неї доступ загальний доступ всім користувачам.

3) Знайдіть в Інтернеті зображення цікавих місць вашої місцевості і завантажте їх у створену папці.

4) Створіть в окремому документі список посилань на веб-ресурси, звідки були використані зображення, і розмістіть документ у спільній папці.

5) Підготуйте три слайди презентації про ваш населений пункт та збережіть її в спільній папці.

6) Надішліть учасникам групи електронною поштою запрошення для спільної роботи над презентацією, вказавши посилання на неї в Інтернеті.

7) Приміть аналогічні запрошення від двох ваших однокласників.

8) Перегляньте створені презентації ваших однокласників і додайте до них 2 своїх слайди.

9) Додайте до списку посилань ваших однокласників свої посилання.

10) Перегляньте спільну презентацію у вашому сховищі документів.

11) Відправте подяку своїм однокласникам за дружню роботу, використавши служби миттєвого обміну повідомленнями.

12) Закрийте свій акаунт та закрийте сайт Google.

Практична робота № 20

Розробка колективного проекту

Увага! Під час роботи з комп’ютером дотримуйтеся правил безпеки та санітарно-гігієнічних норм.

Розробити спільний проект на одну із запропонованих тем, присвячений закінченню школи: «Наша рідна школа», «Наш 11 клас», «Наші вчителі», «Моя майбутня професія», «Куди піти вчитися?».

Для створення проекту:

1. Об’єднайтесь у групу з 3-4 осіб.

2. Обговоріть у групі тематику проекту, його структуру, складіть план розробки проекту, розподіліть ролі учасників проекту.

3. Підготуйте колективно різні складові проекту – плакати, буклети, календарі, текстові документи, презентації, відеороліки, звукові записи, публікації, стенди тощо, використавши для їх підготовки програмне забезпечення, що вивчалось в курсі інформатики.

4. Створіть засобами Microsoft Office Groove 2007 або Документи Google спільний ресурс, де розмістіть складові проекту.

5. Перегляньте розроблені документи та внесіть в них свої корективи, обговоріть результати роби, сплануйте колективний захист проекту, використавши засоби комунікацій для організації колективної роботи в групі.

6. Збережіть проект у спільній папці.

7. Презентуйте свій проект своїм однокласникам.





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 1383 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...