Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Примітки до глави 1. 1 Брифінг – коротка оперативна нарада представників засобів масової інформації, на якій викладається офіційна позиція з певного питання у процесі переговорів



1 Брифінг – коротка оперативна нарада представників засобів масової інформації, на якій викладається офіційна позиція з певного питання у процесі переговорів, засідань, конференцій, що відбуваються. Прес-конференція – зустріч офіційних осіб політичних, громадських, наукових або інших організацій чи установ з представниками засобів масової інформації для інформування громадськості з питань, що стосуються певної установи чи організації і мають громадський інтерес. Головне завдання прес-конференції – встановити безпосередній особистий контакт керівників організації чи установи зі ЗМІ. Прес-конференції проводяться лише з дуже важливих та актуальних питань (Тихомирова Є. Зв’язки з громадськістю. – К.: НМЦВО, 2001. – С. 281). Про типові помилки під час здійснення прес-конференції дивись також: Дейнега О. Простые ошибки серьезного мероприятия. //Рекламное измерение. – 1996. – №12. – С. 2-3.

2 Прес-центр знаходиться на першому поверсі будинку Адміністрації Президента. Конференц-зал розрахований на 56 місць, тут є приміщення на 12 місць для оперативної передачі журналістами інформації. Конференц-зал обладнано сучасною конференц-системою. У крісла журналістів вмонтовано мікрофони, спеціальні виходи для диктофонів і приладів синхронного перекладу. Для ведучого прес-конференції встановлено монітор із централізованим управлінням всією технікою залу. У конференц-залі встановлено плазмовий екран, технічно з’єднаний з усіма залами Адміністрації Президента України, на якому передбачено транслювати заходи, що проходитимуть у прес-центрі, планується також підключення прес-центру до ліній оптово-волоконного зв’язку. Це дасть змогу здійснювати прямі телевізійні трансляції із прес-центру на Першому національному каналі, а згодом і на інших телевізійних українських каналах (http://www.president.gov.ua.).

3 Більш детально про специфіку підготовки прес-релізів див.: Тихомирова Є. Зв’язки з громадськістю. – К.: НМЦВО, 2001. – С. 304 - 311.

4 Дослідження здійснене студентами РІС КСУ під керівництвом Б.Юськіва в листопаді 2002 року. Було проаналізовано публікації трьох груп місцевих друкованих засобів масової інформації: державні (або комунальні) – газети облдержадміністрації „Вільне слово”, обласної ради „Вісті Рівненщини”, міської ради та міськвиконкому „Сім днів”, комерційні – газети „ОГО”, „Рівне вечірнє”, „Панорама”, „Рівне-ракурс”, та політичні – видання політичних партій – „Волинь” та „Нова Волинь” – за період з 1 липня по 1 листопада 2002 року. Аналіз здійснювався за двома групами кількісних показників, якими характеризується ступінь висвітлення діяльності органів місцевої влади в друкованих ЗМІ – так звані „структурні” показники та показники, які пов’язані із власне діяльністю місцевої влади та результатами цієї діяльності. До першої групи показників були віднесені три категорії аналізу – „посадові особи міськвиконкому та міської ради”, „комісії міської ради” та „фракції міської ради”. До другої групи показників включалася категорія „заходи”, які проводить або в яких бере участь міська влада, а також як результати її діяльності – „прийняті рішення та розпорядження голови”. (Контент-аналітичне дослідження висвітлення діяльності місцевих органів влади м. Рівне в місцевих друкованих засобах масової інформації. – Рівне, РІС КСУ, 2002).

5 Аналіз діяльності „Інформаційно-аналітичного центру „Луцьк” був проведений у 2001 році Н. Пархомчук.

6 Цікавими виявилися демографічні характеристики учасників Інтернет-конференції: 329 запитань надіслали чоловіки, 62 - жінки, решта запитань надійшла від осіб, які не вказали своєї статі. Найбільше запитань – 166 – надіслали особи віком від 30 до 50 років; 423 особи свого віку не вказали.

7 Одним із перших в Україні ввів у науковий обіг поняття „спіндоктор” та „спіндокторство” професор Г.Почепцов.

8 Клака (франц. claque), група підставних глядачів – клакерів, найманих для створення штучного успіху або провалу артиста або цілого спектаклю.

9 Прес-індекс – один з інструментів аналізу, система побудови графіків вживання словоформ. Система розбиває ввесь масив, що зберігається в даний момент в архіві Національної Електронної Бібліотеки (НЕБ), де представлені російськомовні ЗМІ практично з усіх регіонів Росії, країн СНД, Балтії і далекого зарубіжжя, на вибірки заданого обсягу, по кожній з яких будується частотний словник відповідного тимчасового періоду. Зміни частот використання визначених словоформ відображаються на графіку. Щодня кілька тисяч журналістів демонструють у своїх статтях популярність тих чи інших слів. Аналізуючи масив НЕБ (сьогодні це понад 4 млн. документів, приблизно 1,2 млрд. слів), можна одержати уявлення про зміну кількості статей, що відповідають зазначеним критеріям, словниковому оточенню заданих слів, частоті використання словоформ.

10 „Парад троянд” – це традиційний новорічний парад, що проводиться у США вже понад 100 років. Щороку в американському місті Пассадена проходить грандіозне свято, присвячене першому дню Нового року. Усе почалося в 1889 році з простої карети, прикрашеної декількома букетами. Тепер же „Парад троянд” – це найграндіозніше новорічне свято в США. З мільйонів різнобарвних троянд кілька тисяч чоловік створюють чудові скульптури, що з’являються перед очима мільйонів американців, які спеціально приїжджають у Пассадену, щоб подивитися на шоу.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 565 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...