Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вказівки по заповненню наряду-допуску



Виправлення тексту забороняється.

Рядок «дата» заповнюється таким чином: 27.12.00.

Разом з прізвищами осіб, що указуються в наряді, вписуються їх ініціали, а для того, що допускає, виробника робіт, що спостерігає і членів бригади, крім того, вписуються їх групи.

У наряді повинні указуватися оперативні (диспетчерські) найменування електроустановок, приєднань, устаткування.

Заповнення лицьової сторони наряду. У рядку «Відповідальному керівникові робіт», якщо виконання роботи передбачене без нього, указується «не призначається».

У рядку що «Допускає» указується прізвище що допускає з оперативного персоналу.

У рядках «з членами бригади» указується пофамільно склад бригади, окрім виробника робіт або що спостерігає. Прізвища пишуться в давальному відмінку. У разі недоліку рядків слід прикласти до наряду список членів бригади за підписом особи, що видала наряд, про що повинно бути записано в останньому рядку «См. додатковий список».

У рядку «Доручається» указується найменування електроустановок і приєднань, де належить працювати, зміст роботи, наприклад: «РУ-3,3 кв; БВ ф.1,2,3,4,5; запасною. Поточний ремонт».

У рядках «Роботу почати» і «Роботу закінчити» указується дата і час почала і закінчення роботи по даному наряду (незалежно від закінчення всієї роботи в цілому).

При роботі в електроустановках РУ і на кабельних лініях в таблиці «Міри по підготовці робочих місць» указуються:

у графі 1 - найменування електроустановок, в яких необхідно провести операції з комутаційними апаратами і встановити заземлення;

у графі 2 - найменування (позначення) комутаційних апаратів, приєднання, устаткування, з якими проводяться операції, і місця, де повинні бути встановлене заземлення.

При роботі на ВЛ в цій таблиці указуються:

у графі 1 - найменування ліній, ланцюгів, проводів, записані в рядку «Доручається» наряду, а також найменування інших ВЛ або ланцюгів, що підлягають відключенню і заземленню у зв'язку з виконанням робіт на ремонтованій ВЛ або окремому ланцюзі (наприклад, ВЛ, що пересічних з ремонтованою лінією або проходять поблизу неї, інших це пий багато ланцюговою В Л і т.п.);

у графі 2 для ВЛ, що відключаються і заземляються що допускає з числа оперативногого персоналу, - найменування комутаційних апаратів в РУ і на самій ВЛ, з якими проводяться операції, і номери опор, на яких повинні бути встановлені заземлення. У цій же графі повинні бути вказані номери опор або прольоти, де заземлення на дроти і троси на робочому місці виробник робіт повинен встановити сам.

У таблиці «Міри по підготовці робочих місць» повинні бути внесені ті відключення, які потрібні для підготовки безпосередньо робочого місця. Перемикання, що виконуються в процесі підготовки робочого місця, пов'язані із зміною схем, до таблиці не вносяться (наприклад, переклад приєднань з однієї системи в іншу).

У електроустановках, де підготовку робочого місця виконує той, що допускає з оперативно-ремонтного персоналу, в цю таблицю допускається вносити що всі доручаються йому операції, а також указувати і інші заходи по підготовці робочих місць (наприклад, перевірка відсутності напруги, установка огорож токоведущих частин і т.п.) відповідно до місцевих інструкцій по виробництву оперативних перемикань, затвердженими особою, відповідальною за електрогосподарство. У рядках «Окремі вказівки» фіксуються:

етапи роботи або окремі операції, які винні виконаються під непереривним наглядом виробника робіт;

робота в місцях підвищеної небезпеки;

застосування в РУ механізмів і вантажопідйомних машин;

запис про накладення шунта в місці розриву ланцюга відсмоктування;

дозвіл на тимчасове зняття заземлень;

призначення осіб, відповідальних за безпечне переміщення вантажів кранами;

необхідність перед роботою на пункті паралельного з'єднання (ППС), КП і посту секціонування (ПС) перевірити заземлення його на рейку;

вказівка про те, що живляча лінія підстанції знаходиться під наведеним напруги і ін.

Що видає наряд дозволяється по його розсуду вносити і інші вказівки, пов'язані з виконуваною роботою.

У рядках «Наряд видав» і «Наряд підписав» видаючий наряд указує дату і час його підписання.

Т аблиця «Дозвіл на підготовку робочих місць і на допуск до виконання робіт» заповнюється при первинному допуску допускаючим персоналом. При цьому в графі той, що 1 допускає указує посаду і прізвище працівника, що видав дозвіл на підготовку робочого місця і на допуск до виконання робіт. При передачі дозволів особисто в графі 1 розписується працівник, що видав дозвіл, з вказівкою своєї посади.

У графі 2 «Дата, час» указується дата і час видачі дозволу.

Якщо дозволу на підготовку робочого місця і на допуск запрошуються неодночасно, то в таблиці заповнюють два рядки: одну по дозволу на підготовку робочого місця, іншу - по дозволу на допуск.

Заповнення оборотної сторони наряду. У рядках «Робочі місця підготовлені. Під напругою залишилися» той, що допускає указує ті, що залишилися під напругою струмоведучі частини ремонтованого і сусідніх приєднань, найближчі до робочого місця.

У рядку «Встановлені заземлення» указуються місця установки, кількість і номери переносних заземлень (п.з.) і заземляючих ножів, що включаються (з.н.).

Допускаючий і відповідальний керівник робіт (виробник робіт, що спостерігає), а також члени бригади розписуються під рядками «Робочі місця підготовлені. Під напругою залишилися» тільки при первинному допуску до виконання робіт.

У таблиці «Щоденний допуск до роботи і час її закінчення» оформляються сам факт і час щоденного допуску до роботи і її закінчення, зокрема допуск з перекладом на інше робоче місце, а також допуск і закінчення роботи при тимчасовому відключенні електроустановки.

Якщо відповідальному керівникові робіт дозволено проводити повторний допуск бригади до робіт, він розписується в графі 3. Закінчення робіт, пов'язане із закінченням робочого дня, виробник робіт (що спостерігає) оформляє в графах 5 і 6.

У таблиці «Зміни у складі бригади» при введенні в бригаду або висновку з неї водія або кранівника указується тип закріпленого за ним механізму. У графі «Вирішив» розписується (з вказівкою прізвища) особа, що видала дозвіл на зміну складу бригади.

При передачі дозволу по телефону, радіо виробник робіт в цій графі указує прізвище особи, що видала дозвіл на зміну складу бригади.

Допуск до роботи по наряду здійснюється тільки після проведення цільового інструктажу, який оформляється в таблиці «Реєстрація цільового інструктажу при первинному допуску». У таблиці розписуються ті, що всі беруть участь в роботі по наряду працівники - від того, що видав наряд до членів бригади. Підписи працівників в таблиці цільового інструктажу є підтвердженням проведення і отримання інструктажу.

Після повного закінчення робіт виробник робіт (що спостерігає) і відповідальний керівник робіт розписуються у відповідних рядках наряду, указуючи дату і час повного закінчення робіт. Якщо відповідальний керівник робіт не призначався, то підписи в графі «Відповідальний керівник» не ставиться.

У рядку «Робота повністю закінчена, бригада видалена, заземлення (номери, всього шт.) зняті, повідомлено (кому)» указуються номери, кількість знятих заземлень і прізвище енергодиспетчера.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 824 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...