Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ремонт направляючих станин вібровідкаттсою



Груба шорсткість поверхонь направляючих викликає інтенсивний знос, а дуже чиста поверхня погано затримує змазку на поверхні, що також призводить до швидкого зносу. Тому при покращенні експлуатаційних якостей необхідно враховувати якою повинна бути шорсткість поверхні.

Керувати процесом утворення мікронерівностей на поверхні можна різними способами. Одним з розповсюджених способів є віброобкатка.

Спосіб вібраційного обкачування, відрізняється можливістю утворення більш тонкого регулює мого та більш однорідного рельєфу, забезпечує можливість оптимізації рельєфу направляючих поверхонь у відношенні їх місткості змазки.

На рис.39 Зображена конструкція шарикової голівки. За допомогою якої виконується віброобкатка направляючих.

Корпус віброголівки 2 туго кріпиться до супорту 4 траверси повздовжньо-строгального верстату. Шарикова голівка і т. б. Інструмент кріпиться до шпинделя голівки. В процесі обробки стіл з деталлю, що обробляється (станиною) отримує повздовж ну подачу, а інструмент шарикова голівка. Коливальні рухи з заданою частотою. В залежності від частоти коливань інструменту і подачі столу з деталлю на поверхні направляючої утворюється мікрорельєф - шорсткість


Рисунок 5.12 - утворення мікрорельєфу віброголівкою на направляючих станини





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...