Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сучасний ринок, його суть, функції та види



Ринок – це форма організації екон відносин які виникають між господарюючими суб’єктами на всіх фазах відтворення суспільного продукту. Також можна розуміти як спосіб організації товарного виробництва. Умови формування ринку і розвитку ринку: 1. Поділ праці і спеціалізація 2.економічна відокремленість суб’єкту господарювання 3.конкурентноспроможність 4. Інформованість 5.антимонопольне господарство. Національний ринок поділяється на вільний ринок (це ринок з великою к-тю виробників однорідної продукції, який не взмозі впливати на рішення один одного), монополізований ринок (це ринок для якого характерна незначна к-ть виробників одного товару,існує дефіцит необхідної інформації, затруднений до ресурсів і погоджена дія учасників) та регульований ринок (це ринок, який користується і регулюється державою за допомогою спеціальних заходів економічного та адміністративного характеру). Позитивні функції ринку: 1.регулювання економічних мікро- і макропропорцій у виробництві,обміні, розвитку регіонів ті ін.. 2. Економічне стимулювання ефективності виробництва через ціни, іде опанування знизити індивідуальні витрати. Негативні функції ринку: посилення диференціації товаровироб.;процес концентрації об’єкта і власт;інфляційні процеси;анти екологічна сутність.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 336 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...