Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

БІЛЕТ № 19 2



1. Комерційний ризик.Суть комерційного ризику. Методи визначення ступеня комерційного ризику.

Ризик – це можливе понесения збитку внаслідок заняття комерційною діяльністю. Комерційний ризик виникає внаслідок ризикованої комерційної операції.

Види ризиків: господарський, комерційний, фінансовий, інвестиційний, кредитний, податковий, валютний, аудиторський, торговий, виробничий, транспортний, інноваційний, політичний, форс-мажорних обставин тощо.

Аби кількісно визначити ризик, необхідно знати всі можливі наслідки певних дій і дати їм кількісне чи порівняльне вираження. Для кількісного визначення вірогідності ризику використовують розрахунок частоти настання події (10 бракованих виробів із 500, тобто можливість браку = 1/50). Це об’єктивний розрахунок можливості браку, бо він ґрунтується на фактичних даних. У випадках, коли неможливо визначити рівень ризику об’єктивно, вдаються до суб’єктивних оцінок, таких як експертні оцінки (інтуїтивне визначення виходячи із накопиченого досвіду).

2. Психологія та етика комерційної діяльності. Професійні вимоги до комерційного працівника. Етичний кодекс підприємця комерсанта.

Найцінніша професійна якість комерсанта - уміння заключати чесні й взаємовигідні угоди.

Комерсант повинен мати знання і навички в питаннях закупівлі і продажі товарів, маркетингу, менеджменту, правознавства, бухгалтерського обліку, фінансування й оподатковування. Сфера знань, необхідних для комерсанта, дуже велика і щороку збільшується. Однак для успішної діяльності комерсант повинний не тільки володіти глибокими теоретичними знаннями, але і мати значну практичну підготовку. Комерсант повинний знати не тільки основи, але і конкретику технічної, фінансової і маркетингової політики.

З погляду особистісних вимог, існує етичний кодекс (звід правил, норм) підприємця-комерсанта, що включає норми професійної поведінки. Комерсант повинен бути ввічливим, тактовним, делікатним, доброзичливим і цілком керувати своїми емоціями; потрібно мати імідж комерсанта, який гарантує успіх. Цивілізований підприємець-комерсант: переконаний у корисності своєї праці; розуміє необхідність конкуренції і співробітництва; поважає себе та оточуючих; поважає будь-яку власність, державну владу, соціальний порядок, закони; поважає професіоналізм і компетентність; прагне до нововведень; є гуманістом.

3. Поняття, суть і задачі реклами. Соціально-психологічні основи реклами. Реклама, як метод управління людьми.

Реклама – це інформація про товари чи фірму, що розповсюджується з метою отримання зиску.

Завдання реклами: створити позитивний імідж фірмі, збільшити прибуток, збільшити кількість покупців, інформування покупців про товар і його ціни, демонстрація товарного знаку.

На процес поведінки людини в рекламному середовищі впливають зовнішні і внутрішні чинники.

Зовнішні чинники – все, що відбувається навколо нас (оточуючі нас люди, погодні умови).

Внутрішні чинники – все, що відбувається всередині нас (стан здоров’я, наші погляди).

Реклама стимулює мотивацію покупців. Мотив – причина, яка спонукає покупця до дії. Мотиви бувають 2 типів раціональні (мотив економії, якості товару) та емоційні (мотив радості, прагнення до індивідуальності).

Розрізнюють економічну ефективність реклами і ефективність психологічного впливу реклами на людей (залучення уваги до реклами). Причому економічна ефективність реклами залежить від її психологічного виливу.

4. Товарознавство як підсистема сучасного маркетингу.

Товарознавство – це наука про основні характеристики товарів, що визначають їх споживчі вартості. Маркетинг дозволяє визначити ефективні шляхи просування товару на ринку від виробника до кінцевого споживача для одержання стійкого рівня прибутку з урахуванням дослідження якості товарів, їх споживчих властивостей, місткості ринку і наявності конкурентів. Завдання товарознавства в маркетинговій діяльності:

1. розвивати теоретичні положення про товар, як споживчу вартість і виявлення закономірностей просування товару на ринку;

2. розробляти принципи і правила класифікації та кодування товарів;

3. розробляти вимоги до якості товарів, створення нових методів контролю якості товарів;

4. розробляти системи якості на основі міжнародних стандартів;

5. розробляти рекомендації щодо нагляду за товарами в процесі зберігання і транспортування.

5. План рахунків бухгалтерського обліку.

План рахунків являє собою перелік рахунків, які згруповані в 9 класів і 10 – нульовий – “позабалансові рахунки”. 9 класів є балансовими рахунками, бо на основі їх залишків складається баланс підприємства при цьому, завдяки подвійному запису, зберігається рівність між активом і пасивом баланса. На позабалансових рахунках не існує подвійного запису, господарські операції відображаються тільки по дебету.

Класи бухгалтерських рахунків:

Клас 1 - Необоротні активи. Клас 2 - Запаси. Клас 3 - Кошти, розрахунки та інші активи. Клас 4 - Власний капітал та забезпечення зобов'язань. Клас 5 - Довгострокові зобов'язання. Клас 6 - Поточні зобов'язання. Клас 7 - Доходи і результати діяльності. Клас 8 - Витрати за елементами. Клас 9 - Витрати діяльності. Клас 0 - Позабалансові рахунки.

6. Визначте ціну на новий автомобіль за методом бальних оцінок, при умові, що ціна базового автомобіля 40 000грн.

Автомобілі Параметри якості (або технічні параметри)
Комфортабельність Потужність двигуна Екологічність
Бали Коефіцієнт вагомості Бали Коефіцієнт вагомості Бали Коефіцієнт вагомості
Базовий 4,5 0,2 8,5 0,4   0,4
Новий   0,2   0,4 7,5 0.4

Цнв=Цбаз.*(+Бні/+Ббі)

Цнв=40 000*(5*0,2+9*0,4+7,5*0,4 / 4,5*0,2+8,5*0,4+7*0,4)=42 800,00грн.

7. Проаналізувати виконання товарообіга та продуктивності праці магазинів об’єднання „Супермаркет”.

Показники діяльності підприємств об'єднання „Супермаркет”
Магазин Товарообіг, грн. Чисельність, чол.
плановий фактичний планова фактична
А        
В        

8. Виконайте арифметичними діями перевірку контрольної цифри штрихового коду для впевненого „зчитування” коду сканером: 4820071460017. Визначте кожну складову групу цифр штрихового коду, що складається з 13 цифр.

1) скласти цифри, що стоять на парних позиціях: 8+0+7+4+0+1=20

2) суму одержану в пункті 1 помножити на 3: 20*3=60

3) скласти цифри, що стоять на непарних позиціях: 4+2+0+1+6+0=13

4) скласти суми одержані в пункті 2 і 3: 60+13=73

5) визначити контрольне число, як різницю між одержаною сумою і найближчим до нього числом, кратним 10, в більшу сторону: 80-73=7

9.

9.1. Аукціон – це:

1. Особлива форма видачі замовлень на постачання товарів, яка передбачає залучення пропозицій від постачальників з метою забезпечення найбільш вигідних умов для організаторів торгів;

2. Вид торгівлі, при якій продавець, бажаючи отримати максимальний прибуток використовує пряму конкуренцію кількох покупців, присутніх при продажу;

+3. Спосіб продажу товарів, що володіють індивідуальними властивостями, з публічного торгу в заздалегідь встановлений час і призначеному місці.

9.2. Управляти товарними запасами це:

1. Обслуговування потреби в товарах своїх покупців, забезпечення стійкої пропозиції товарів

+2. Їх оптимізація, тобто забезпечення торгової організації товарами в такому асортименті і в таких кількостях, які максимально відповідають попиту, що передбачується.

3. Задоволення різноманітних потреб людей шляхом надання їм вибору товарів з широкого асортименту.

+4. Значить планувати певний об'єм і структуру запасів відповідно до поставлених перед торговою організацією цілей і контролювати, щоб товарні запаси постійно відповідали встановленим критеріям.

10.

10.1 Якщо первинні документи неможливо скласти під час здійснення господарських операцій, то:

1. Вони взагалі не складаються і операції не відображаються в регістрах бухгалтерського обліку;

+2. Вони складаються після закінчення господарської операції;

3. Господарська операція відразу знаходить відображення в регістрах бухгалтерського обліку без складання первинного документу.

10.2. Основними маркетинговими цілями є:

1.Мотивація споживача.

2. Мотивація споживача, надання інформації про товари, що виробляються фірмою;

3. Мотивація споживача, надання інформації про товари, що виробляються фірмою; формування сприятливого образу (іміджу) організації;

+4. Мотивація споживача, надання інформації про товари, що виробляються фірмою; формування сприятливого образу (іміджу) організації; нагадування про фірму, її товари.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 367 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...