Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Збудником сірої гнилі є також недосконалий гриб Botrytis cinerea порядку Hyphales



Гриби розвиваються при температурі 3—30°. Вони уражують багато сільськогосподарських культур.

Джерелом інфекції є заражений грунт і уражені цими грибами інші культури. Збудники у формі склероціїв можуть заноситись в поле і з ураженим насінням.

Шкідливість білої і сірої гнилі дуже велика. Гриби руйнують міжклітинну речовину, оболонки клітин і викликають мацерацію тканини. При недбалому зберіганні капусти і коренеплодів хрестоцвітих культур втрати інколи досягають величезних розмірів:

Заходи боротьби. Суворо додержувати сівозміни.

Використання для насіння тільки здорових рослин. Забезпечення нормальної густоти насаджень і систематичне розпушування міжрядь, особливо після поливу.

Внесення під капусту повного мінерального, добрива з підвищеними дозами калію, який збільшує стійкість рослин проти гнилі.

Видалення і спалювання післязбиральних, решток, зяблева оранка плугом з передплужником.

Додержання чистоти в сховищах, обкурювання їх сіркою або обробка іншими дезінфекційними засобами.

Закладати на зберігання тільки здорові рослини. Капусту перевозити з поля із зеленими листками і видаляти їх тільки в момент укладання.

Температура під час зберігання капусти у сховищах має становити близько 1°, вологість повітря 90—95%. При виявленні гнилі капусту треба перебрати і видалити із сховищ уражені головки й коренеплоди.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 324 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...