Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Консультативні, дорадчі та інші органи при ПУ



Відповідно до п.28 ст.106 Конституції, глава української держави «створює у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи і служби». Допоміжні органи мають різні найменування – ради, комісії, комітети, палати, робочі групи та ін. Вони створюються і функціонують згідно з положеннями, які затверджуються указами Президента України, але статус РНБОУ і Представництва ПУ в АРК визначається Конституцією і законами. До таких органів належать: РНБОУ(координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони); Адміністрація ПУ(організаційне, правове, консультативне, матеріально-технічне та інше забезпечення здійснення главою держави конституційних повноважень) Громадська гуманітарна рада; Рада з питань розвідки; ряд інших рад; Комісії (з питань громадянства; зі зміцнення демократії та питань верховенства права; Національний антикорупційний комітет; ряд інших комісій та органів.

56. ОВВ. Питання регулюється розділом VI Конституції "КМУ. Інші органи виконавчої влади". ВВ — влада, що має право безпосереднього управління державою. Суб'єктами ВВ є: органи загальної компетенції — вищі органи у системі органів ВВ; органи спеціальної компетенції — ЦОВВ; місцеві органи державної виконавчої влади. Очолює систему КМУ — вищий орган ВВ. Середньою ланкою цієї системи є міністерства, державні комітети та ЦОВВ, зі спеціальним статусом, підпорядковані КМУ. Міністерство чи інший ЦОВВ очолює міністр або керівник, якого призначає за поданням Прем'єр-міністра ПУ. Органами ВВ місцевого або територіального рівня є органи ВВ загальної компетенції, місцеві державні адміністрації в областях і районах (це державні органи ВВ в регіонах, які наділені правом представляти інтереси держави і приймати від її імені розпорядження, що діють на території відповідної адміністративно-територіаль­ної одиниці.), які підзвітні і підконтрольні органам ВВ вищого рівня. Також до цього рівня належать органи спеціальної (галузевої та функціональної) компетенції, які безпосередньо підпорядковані як ЦОВВ, так і відповідним місцевим органам ВВ. Місцеві державні адміністрації також взаємодіють з обласними та районними радами. При цьому вони здійснюють функції виконавчо-розпорядчого характеру, пов'язані з виконанням повноважень, делегованих їм відповідними радами.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 401 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...