Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні відомості. Управління високовольтними вимикачами здійснюється за допо­могою приводів



Управління високовольтними вимикачами здійснюється за допо­могою приводів.

Привод – це спеціальний механізм, призначений для увімкнення вимикача; утримання вимикача у увімкному положенні і вимкнення вимикача

Виключення представляють тільки вимикачі, управління якими здійснюється за допомогою пневматичної клапанної системи, органічно зв'язаної з конструкцією вимикача.

Розрізняють трифазне, коли один привод впливає одночасно на всі три фази вимикача, і пофазне управління по окремому приводу на кожну фазу.

При увімкнені привод робить значну роботу, зв'язану з витратою енергії на подолання сил тертя частин механізму привода і вимикача; подолання сил інерції; надання рухомим частинам привода і вимикача кінетичної енергії, що відповідає необхідної швидкості їхнього руху при вимкнені; подолання електродинамічних зусиль, що виникають між рухомими і нерухомими струмоведучими частинами при вимкнені вимикача (особливо великі ці зусилля при увімкнені вимикача на існуюче в мережі коротке замикання).

У залежності від виду енергії, використовуваної для увімкнення, розрізняють приводи ручні, електричні і пневматичні.

Приводи розподіляють також на приводи прямої і непрямої дії. Якщо час споживання енергії з мережі приводом чи час дії мускульної сили людини до привода дорівнює часу увімкнення вимикача, то такі приводи називаються приводами прямої дії.

Приводи, у яких відбувається попереднє накопичування енергії, необхідної для увімкнення, називаються приводами непрямої дії. У першому випадку потужність джерела енергії повинна бути рівна потужності привода, в останньому – вона може бути значно знижена.

До приводів прямої дії можна віднести ручні, електромагнітні (або соленоїдні) і електродвигательні приводи.

До приводів непрямої дії відносяться пружинні (як з ручним, так і з механічним заводом), вантажні, махові (або інерційні) і пневматичні.

Приводи випускаються для внутрішньої і зовнішньої установок. Привод для зовнішньої установки - це той же привод для внутрішньої установки, поміщений у спеціальну шафу (на марці привода додається буква " ш "). Основні частини привода - механізм, щовиконує увімкнення, замикаючий механізм (засувка), що утримує вимикач в увімкному положенні, і механізм, що розчіплює, звільняючу засувку при вимкнені.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 282 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...