Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості виконання контактної системи вакуумного вимикача



Серйозним недоліком вакуумної дугогасної камери є зріз (обрив) струму при підході до нульового значення. Виникнення зрізу струму пояснюється тим, що при зменшенні струму в дузі падає тиск парів металу, дуга стає хитливою й обривається ще до того коли струм зменшиться до нуля. При цьому виникають перенапруги, що можуть вивести з ладу обладнання, встановлене в мережі. Величина струму зрізу залежить як від параметрів кола, що вимикається, так і від властивостей матеріалу контактів.

Вольфрам найбільш стій­кий проти зварювання, має також високу температуру плавління і зносостійкість. Однак він дає високі значення струму зрізу і перенапруг, тому що має низький тиск парів металу.

Мідні контакти дозво­ляють знизити перенапруги в 2,5 рази, але мідь дуже схильна до зварювання і зносу. Вітчизняною проми­словістю в останнє десяти­ліття створені контакти, що мають високу зносо­стій­кість і низьки значення перенапруг. Наприклад, частина контактної поверхні виконується з дугостійкого матеріалу (молібден), а частина з матеріалу з високим тиском паров (сурма).

Контактна система вакуумного вимикача працює в тяжких умо­вах. Наявність вакууму, що оточує контакти, значно погіршує охолод­ження, яке відбувається в основному за рахунок тепло­про­відності тіла контактів і випромінювання.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...