Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимикач навантаження



Вимикач навантаження – це комутаційний апарат з малопотуж­ним дугогасильним пристроєм який призначений для неавтоматичного вимкння струмів, що не перевищує номінальні значення

Для вимкння струмів короткого за­микання потрібно послідовно з ним уста­новити комплект плавких запобіж­ників (рис.6.2).

У вимкненому положенні вимикач навантаження забезпечує види­мий розрив між контактами як звичайний роз'єднувач.

Вимикачі навантаження ха­рак­тери­зуються такими ж па­раметрами, як і високо­вольтні вимикачі. Як видно на рис.6.3 вимикач на­ван­таження типу ВН-16 скла­дається з роз'єднувача з деяки­ми допов­нен­нями і ду­гогасної камери. На сталевій рамі 1 укріплені опорні ізолятори 2 і вал 8 з порцеляновими тягами 7.

Додатково до робочих нерухомих контактів 4 у камері розташовані дугогасні нерухомі контакти. У увімкному положенні апарата вони з’єдну­ють­ся з руховими дугогасними контактами, укріпленими на ножах 6 роз'єд­нувача 5. Постійна швидкість розходження контактів при вимкненні забезпечується вимикаючими пружинами, які розташовані з обох кінців вала.

Гасіння елект­рич­ної ду­ги здійсню­ється по­то­ком газів, які ге­не­руються стін­ками ка­ме­ри під впли­вом високої тем­пера­тури дуги.

Розріз дугогасної ка­ме­ри і її кріплення до опорного ізоля­тору по­ка­зані на (рис.6.3,б). Покриш­ки ка­ме­ри 3 виго­товлені з пласт­маси, а ду­го­гасний канал 2 - з органічного скла. Вхід­ний у камеру дугогасний контакт вико­наний із плоскої мідної пластини, вигнутої злегка на ребро. Вона закріплена між двома ме­талевими боковинками, прикріп­леними іншими кінця­ми до головних ножів. У нор­маль­ному поло­женні го­лов­ні ножі шунтують ду­го­гасні кон­­такти. При вимкнні розми­ка­ють­ся спочатку робо­чі кон­так­ти, а по­тім дугогасні - рухомий 1 і нерухомий 4, між якими й утво­рюється дуга.

Привід для керу­вання вимикачем наван­таження може бути як ручний - для керування з місця установки, так елект­ромагнітний - для дистанційного керування.

У малопотужних уста­новках напругою 6...10 кВ (цехових під­стан­ціях, сільськогосподарських установках і т.д.) застосування вимикачів навантаження дуже ефективно, тому що вони заміняють дорогі висо­ко­вольтні вимикачі, с додатковою установкою роз'єд­нувачів, трансфор­маторів струму і релейного захисту.

Короткозамикачі і віддільники.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 534 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...