Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Translate the text from Ukrainian into English, use active vocabulary where possible



ПЛАСТИК ШВИДКО РОЗКЛАДАЄТЬСЯ В ОКЕАНІ

Хіміки з Японії виявили, що пластик, який традиційно вважається досить стійким забруднювачем навколишнього середовища, здатний швидко розкладатися в океані.

Ученим удалося встановити, що полістирол починає розкладатися вже приблизно через рік. Крім цього дослідникам вдалося визначити, що при розкладі пластику у воду виділяється велика кількість шкідливих речовин. Деякі з них можуть призводити до появи раку. До теперішнього часу вважалося, що пластик являє тільки "механічну небезпеку" - в океані він перебуває в стані суспензії дрібних часток, які можуть потрапляти в організм риб та морських тварин і пошкоджувати їхні внутрішні органи.

Вчені зазначають, що сучасні моделі забруднень зовсім не враховують ефект розкладання пластику. При цьому тільки на узбережжя однієї Японії на рік потрапляє 150 тисяч тонн пластикового сміття.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 216 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...