Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розподіл повітрянодесантної техніки за типами і категоріями



До повітрянодесантної техніки (ПДТ) належать:

а) легка повітрянодесантна техніка:

- парашути (парашутні системи) людські, тренувальні спортивні, рятувальні, десантні, запасні;

- парашутні прилади;

б) парашутна вантажна тара:

- парашутно - вантажні системи і парашутно-десантна тара;

- вантажні контейнери;

- парашути вантажні;

г) важка повітрянодесантна техніка:

- парашутні платформи і багатокупольні системи;

- парашутно - реактивні системи;

- засоби без платформного десантування;

- автоматичні пристрої.

Для експлуатації ПДТ з’єднання і частини забезпечуються швартовочними засобами, приладдям для укладки парашутів, засобами десантного спорядження, рятувальними засобами, метеорологічними і контрольно-вимірювальними приладами, засобами польового зберігання і механізації робіт із повітрянодесантної техніки, обладнання майстерень і складів, запасними частинами, ремонтними і експлуатаційними матеріалами.

Невід’ємною частиною ПДТ є паспорти (формуляри), які ведуться встановленим порядком. Повітрянодесантна техніка без паспортів (формулярів) до експлуатації не допускається.

За своїм призначенням ПДТ ділиться на бойову, яка використовується для десантування особового складу, озброєння, бойової техніки і вантажів парашутним способом і учбову - для вивчання повітрянодесантної техніки і відпрацювання елементів наземної підготовки особового складу.

За якісним станом ПДТ розділяється на п'ять категорій:

Перша категорія. Нова повітрянодесантна техніка і майно, яка ще не була в експлуатації.

Друга категорія. ПДТ і майно які були та знаходяться в експлуатації, не пошкоджені, а також які пройшли капітальний (заводський) або середній (військовий) ремонт, відповідають технічним вимогам, повністю укомплектовані і придатні до використання за прямим призначенням.

Третя категорія. ПДТ і майно, які підлягають середньому (військовому) ремонту, або доробленню за бюлетенями в умовах військових частин.

Четверта категорія. Повітрянодесантна техніка і майно, які підлягають капітальному (заводському) ремонту, або доробленню за бюлетенями в заводських умовах.

П'ята категорія. ПДТ і майно, які непридатні до подальшої експлуатації або будь якого ремонту.

Зміна якісного стану (з однієї категорії в іншу) ПДТ і майна здійснюється на підставі актів технічного стану.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...