Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Годинниковий механізм



Годинниковий механізм (мал.1.21) служить для забезпечення відпрацьовування інтервалу часу - 3 секунди.

Всі деталі годинного механізму змонтовані між нижньою 8 і верхньою 1 платами. У нижню плату вгвинчені й розвальцьовані три стійки 9 і вісь сектора 2. У пазу сектора 31 на подовженій осі 25, запресованої й розвальцьованої в нижній щоці сектора, установлена собачка 26. Для забезпечення заданого розміру між щигликами сектора (з метою виключення затирання собачки) наприкінці паза сектора на вісь сектора встановлена втулка 6, на яку надіта пружина собачки 5. Пружина собачки забезпечує постійне й щільне прилягання собачки до сектора, вичавлюючи її з паза сектора.

Крім того, пружина повертає деталі годинного механізму у вихідне положення після його спрацьовування. Один кінець пружини опирається на стійку 22, а іншої входить у виїмку собачки. Виліт собачки обмежується упором 37. Сектор 31 із пружиною сектора 3 установлений на осі 2. Вісь укручена й додатково розвальцьована в нижній платі. На осі над верхньою щічкою сектора поставлена втулка 4 і пружина сектора 3, один кінець якої заведений за край верхньої плати механізму, а іншої - за бічну поверхню верхньої щоки сектора, внаслідок чого пружина прагне повернути сектор проти вартовий стрілки, чим забезпечується щільне зачеплення сектора й ходової трубки 32.

Сектор входить у зачеплення із трубкою ходового колеса 34, жорстко зв'язаних між собою штифтом на одній осі. Ходове колесо у свою чергу входить у зачеплення із проміжною трубкою 13, на вісь якої вільно посаджене проміжне колесо 15.

На проміжному колесі протилежно змонтовані дві собачки 11 із пружинами 14, що підтискають собачки до храпового колеса 12. Для виключення затирання проміжного й храпового колеса, на вісь проміжного колеса запресовується втулка, що забезпечує між цими деталями осьовий люфт. На осі втулка закріплена штифтом. Проміжне колесо входить у зачеплення із трібкой 16 анкерного колеса 17.

Анкерне колесо кінематично, через вхідну і вихідну палети анкерної скоби 18, пов'язане з балансом 19. Анкерна скоба й баланс напресовані на загальну вісь і жорстко зв'язані між собою й віссю.

На зовнішній поверхні верхньої плати за допомогою болта 21 і гвинта 35 прикріплений циферблат. На поле циферблата фотохімічним способом нанесені секундна шкала із двома з'єднаними дугоподібною лінією цифрами «0» і «3» і тип приладу АД-ЗУ-Д. Цифра «3» означає установку приладу на . Крім того, на полі циферблату ударним тавруванням нанесений номер приладу, що складається з букви і цифр: буква позначає рік випуску, цифри - умовний номер приладу.

Для визначення установки приладу на заданий час спрацьовування на квадратний виступ осі трубки ходового колеса посаджена стрілка. На осі стрілка закріплена гвинтом 33.

Початкове положення стрілки (при зведених пружинах) регулюється гвинтом 28, що вгвинчений у планку завзяту 29. Після регулювання гвинт контриться спеціальною гайкою. Гвинт і контргайка пломбуються підфарбованим лаком.

мал.1.21 Годинниковий механізм

Інструменти та приладдя застосовуються для зручності роботи з парашутним приладом, вони включають стремено для взведення приладу і два гайкові ключі для розбирання і збирання приладу.

Паспорт призначений для запису зведень руху, що стосуються прийому, експлуатації і ремонту парашутного приладу.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 291 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...