Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тактико-технічні дані. Мінімально безпечна висота розкриття парашута, м 100



Мінімально безпечна висота розкриття парашута, м…........................100

Швидкість, на якій парашут забезпечує аварійне розкриття, км/год… до 350

Швидкість зниження при злітній вазі до 120кг, м/с, не більш........... 7

у тому числі при злітній вазі до 140кг, м/с, не більш........................ 8,5

Зусилля, необхідне для висмикування ланки ручного

розкриття при розкритті ранця парашута, кгс (Н), не більш…….……...16 (156,8)

Вага парашута, кг...................................................……...................5,2

Термін зберігання без переукладання, місяців, не більше...................3

Кількість застосувань при негайному введенні в дію на швидкості

польоту літака менше 350 км/год, раз…………………………………....11

у тому числі на швидкості польоту літака від 350 до 400км/ч..............1

з метою навчання при розкритому куполі основного парашута….…не обмежено

До складу запасного парашута входять наступні частини: купол зі стропами, проміжна підвісна система, ранець, ланка ручного розкриття, парашутна сумка і паспорт, допоміжні деталі,

Запасний парашут забезпечує безпечну швидкість зниження (приземлення) і являє собою несучу поверхню у формі каркасованої оболонки із силовими елементами, що з'єднують купол із проміжною підвісною системою.

Купол парашута (мал. 1.17) круглий, площею 50 м2, складається з чотирьох секторів, сектори, з п'яти капронових полотнищ, при цьому перше і п'яте полотнище кожного сектора виготовлені з капронової полотнини підвищеної повітропроникності. Сектори і капронові полотнища зшиті між собою швом у замок.

З зовнішньої сторони на купол нашита шнурова петля для зручності укладання, вісім кишень витяжного пристрою для витягування купола зі стропами з ранця і забезпечення його часткового наповнення, підсилювальний каркас зі стрічки ЛТКП-13-70.

У центрі купола вирізаний полюсний отвір діаметром 700мм, що перекритий вісьмома кишенями, що утворюють витяжний пристрій. Полюсний отвір і нижня крайка куполу посилені капроновою стрічкою ЛТКП-15-185 у два складання. Стрічки підсилювального каркаса у нижньої кромки купола утворюють 24 петлі для кріплення строп, над цими петлями (крім 12-ої і 24-ої) на нижню крайку нашиті стягуючі стрічки, між стропами №24 і №1 поставлене клеймо заводу-виробника.

До петель купола кріпляться 24 стропи з капронового шнура ШКП-150, їх довжина у вільному стані від нижньої кромки купола до півкілець проміжної підвісної системи 6,3м. Для полегшення укладання купола стропа №12 виготовлена зі шнура червоного кольору. Стропи на відстані 1,7м від нижньої кромки купола мають чорні мітки для позначення місця припинення укладання строп у стільники ранця.

мал.1.14 Купол запасного парашута 3-5

1 - полотнище; 2 - кишені; 3 — підсилювальний каркас; 4 — клеймо завода- виробника; 5 — полюсний отвір; 6 — контрольна стропа 12 червоного кольору; 7 – стрічка по нижній крайці купола; 8 – стрічка стягуюча; 9 – стропа; 10 – петля.

Проміжна підвісна система (мал.1.15) — призначена для з'єднання запасного парашута з підвісною системою основного парашута.

мал. 1.15 Проміжна підвісна система:

1 — вільні кінці з ЛТК-44-1600;

2 — перемичка з ЛТМкрП-27-1200,

3 — пряжки-півкільця;

4 — шлейка червоного кольору;

5— втулка.

Проміжна підвісна система виготовлена з капронової стрічки ЛТК-44-1600 і складається з двох вільних кінців з втулками, перемички і чотирьох півкілець для кріплення строп.

Кожен вільний кінець проміжної підвісної системи виготовлений з капронової стрічки в два додавання, до яких пришиті по два півкільця з шістьма стропами.

На лівому вільному кінці нанесена марка заводу-виробника, на правому нашита шлейка з позначенням типу парашута 3-5.

Для зручності укладання купола на зовнішній стороні вільних кінців мається напис ЛІВИЙ - ПРАВИЙ, для приєднання проміжної підвісної системи до скоб підвісної системи вмонтовані втулки. Вільні кінці з'єднані між собою перемичкою, що виготовлена з капронової стрічки ЛТКМкрП-27-1200 у два додавання і для жорсткості прострочена зигзагоподібним швом.

Ранець (мал.1.16) — призначений для укладання в нього купола зі стропами і частини вільних кінців проміжної підвісної системи.

мал. 1.16. Ранець (А - вигляд зовні, Б - вигляд з середини)

1,8,16,23 – бокові клапани (верхній, правий, нижній, лівий), 2- кишеня для ножа; 3- два конуси для затягування ранця; 4 - запобіжний клапан; 5 - дротова петля для ранцевої гуми; 6,12 - ранцевий гумовий стільник;7 – ручка переноски укладеного парашуту; 9 - пряжка-люверс; 10 - стрічка для просмикування пряжок кисневого приладу; 11- кишеня збереження ланки ручного розкриття і паспорта; 13 - шнурові петлі для ранцевих гум; 14 - два люверси; 15 - запобіжний клапан, що прикриває трос зі шпильками; 17,21 - кишені для заправлення клапана укладальною лінійкою; 18,24 - виступи (скоби) для кріплення укладеного запасного парашута до підвісної системи; 19 - шланг ланки ручного розкриття; 20 - кишеня для витяжного кільця ланки ручного розкриття; 22 - вікна для виходу вільних кінців проміжної підвісної системи, 25 - шість пар гумових стільників для укладання строп; 26,27 - пластина жорсткості.

Ранець виготовлений з капронового авіазенту і складається з подвійного дна, чотирьох клапанів (верхнього, лівого, нижнього, правого), шланга для ланки ручного розкриття.

У дно ранця вмонтована рама жорсткості з двома виступами (скобами) для кріплення укладеного запасного парашута до підвісної системи. На внутрішній стороні дна ранця закріплені шість пар гумових стільників для укладання строп. На зовнішній стороні пришита кишеня для зберігання ланки ручного розкриття і паспорта та вісім дротових петель для кріплення ранцевих гум.

На верхньому клапані є два вікна для виходу вільних кінців проміжної підвісної системи і нашита кишеня для ножа, ручка для перенесення укладеного парашута, дві дротові петлі для ранцевих гум, два конуси для затягування ранця, запобіжний клапан, дві кишені, два кутових відвороти для заправлення їх за допомогою укладальної лінійки.

На нижній клапан нашиті кнопка-турнікет, пластина жорсткості, запобіжний клапан, що прикриває трос зі шпильками, два люверси, дві шнурові петлі для ранцевих гум, дві кишені для заправлення клапана за допомогою лінійки.

На бічні клапани нашиті пряжка-люверс для затягування ранця, дротова петля для ранцевої гуми, стрічка для просмикування пряжок кисневого приладу. Крім того, правий бічний клапан має пластину жорсткості, а лівий — кишеню для витяжного кільця ланки ручного розкриття і вікно для проходу шланга ланки ручного розкриття.

Шланг ланки ручного розкриття являє собою негерметичний гнучкий рукав довжиною 0,38м; який призначений для напрямку руху троса ланки ручного розкриття і запобігання його від ушкодження і випадкового зачеплення.

Він виготовлений зі сталевої стрічки (броні) обшитий капроновою стрічкою сірого кольору. Кінці шланга заправлені в металеві ковпачки.

Один кінець шланга пришитий до пряжки-люверса лівого бічного клапана, а інший пропущений крізь кишеню для витяжного кільця і закріплений у верхньої підстави цього ж клапана.

Витяжне кільце з двома шпильками (мал.1.17) — призначене для ручного розкриття ранця парашута та складається з витяжного кільця, троса, двох шпильок і обмежника.

Кільце трапецієподібної форми, виготовлено зі сталевого прутка. Виступаюча частина кільця пофарбована в червоний колір. В кільці просвердлені два направляючих отвори, крізь які проходить трос довжиною 615мм. Трос закріплений в кільці за допомогою обмежника. Шпильки довжиною 32мм, які замикають конуси і люверси ранця, розташовані одна від іншої на відстані 90мм.

мал. 1.17 Витяжне кільце з двома шпильками

1 - витяжне кільце, 2 - трос, 3 - дві шпильки, 4 - обмежник

Парашутна сумка призначена для зберігання і транспортування запасного парашута. Вона має прямокутну форму і виготовлена з капронового авіазенту.

Паспорт призначений для запису інформації, що стосується прийому, руху, експлуатації і ремонту запасного парашута.

До допоміжних деталей відносяться контровочна нитка і білий папір для опечатування кінців нитки.

Контровочною ниткою довжиною 0,4м контрять першу шпильку, що замикає конус. Вона виготовлена з бавовняної пряжі №30 чорного кольору.

У білий папір розміром 60х30мм поміщують кінці ниток, після перегину її склеюють так, щоб вийшов квадрат 30х30мм.

Взаємодія складових частин запасного парашута З-5:

У разі повної відмови в роботі основного парашута парашутист-десантник різким рухом руки висмикує витяжне кільце ланки ручного розкриття, при цьому рветься контровочна нитка і шпильки ланки ручного розкриття виходять з конусів ранця і звільняють усі чотири клапани, які під дією ранцевих гум відкидаються в боки. Кишені витяжного пристрою, розташовані навколо полюсного отвору, потрапляючи в потік повітря, витягують з ранця купол і стропи запасного парашута і віддаляють його від парашутиста.

Під дією потоку повітря купол запасного парашута цілком наповнюється, забезпечуючи зниження з безпечною швидкістю і нормальне приземлення.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 780 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...