Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. Фундаментальна економічна наука зуміла розкрити закономірності розвитку національного виробництва



Фундаментальна економічна наука зуміла розкрити закономірності розвитку національного виробництва. У сучасних умовах наявність наукової концепції функціонування національної економіки є одним з вирішальних умов її стійкого і довгострокового зростання.

Слід визнати, що саме відносини в мікроекономіці піддаються найбільш істотної трансформації. У сучасних умовах реформування національної економіки формування господарюючих суб'єктів пов'язано з процесами приватизації та розвитку приватного сектора, із зміною форм реалізації державної, з розвитком економічної свідомості і відповідальності.

У непростих умовах перехідного періоду до економічної системи нового типу позначаються основні напрямки розвитку мікроекономіки як найважливішого розділу фундаментальної економічної науки. З подоланням адміністративних відносин змінюється зміст розрахунків економічної ефективності, обсягів доходу, прибутку. Істотно трансформується і сама система цінностей і орієнтирів, які використовуються при розробці національної концепції економічного розвитку.

Отож проаналізувавши завдання роботи, зробивши певні розрахунки, можна підсумувати, що мікроекономіка це та наука, завдяки вивченню якої ми можемо планувати і займатися певною діяльністю, оцінюючи всі її переваги, недоліки, аналізувати всі ризики певної діяльності, розраховувати максимальний дохід, зменшувати свої витрати.

Тож теорія та практика цієї науки тісно і нерозривно пов’язані між собою. Знаючи теорію, можна чітко виконувати певні економічні завдання,а практика дає можливість більш детально вникнути в самі процеси, що дає змогу отримати більш цінні знання і розуміння всієї теорії.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 339 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...