Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задачі для самостійної роботи. 92. Визначте [h+] і рн буферного розчину (суміш 0,5м кн2ро4 і 0,5м к2нро4)



92. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,5М КН2РО4 і 0,5М К2НРО4). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

93. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,1М НСООН і 1н. НСООNa). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

94. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,5М CH3COOH і 0,5М CH3COONa). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

95. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1М НСООН і 1М НСООK). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

96. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,5М NH4OH і 0,5М NH4Cl). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

97. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1М КН2РО4 і 1М К2НРО4). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

98. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 25 см3 0,2М СН3СООН і 15 см3 0,1М СН3СООNa). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

99. Визначте [H+] і рН буферного розчину (якщо до 2дм3 води додати 23г НСООН і 21г НСООК). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

100. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 100см3 0,0375 М СН3СООН і 0,102г СН3СООNa). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

101. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 50см3 0,1М КН2РО4 і 25см3 0,2М К2НРО4). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

102. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 30см3 0,1М Na2CO3 і 15 см3 0,1М NaHCO3). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

103. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 70см3 0,2М KH2Cit і 30см3 0,1М K2HСit, де Cit3- - аніон лимонної кислоти). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

104. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 30 см3 0,2М КН2РО4 і 10 см3 0,1М НС1). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

105. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 210см3 0,1М Na2СО3 90 см3 0,1М НС1). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

106. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 30 см3 0,1М розчину оцтової кислоти і 50 см3 0,3М розчини ацетату натрію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

107. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 25см3 0,03 М розчину фтористоводневої кислоти і 40 см3 0,2М розчину фториду калію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

108. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 40 см3 0,2М розчини ціанової кислоти і 10см3 0,02 М розчину ціанату натрію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

109. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 15 см3 0,03М розчину мурашиної кислоти і 12см3 0,15М розчину форміату калію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

110. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 20 см3 0,02М розчину азотисто-водневої кислоти і 30 см3 0,1М розчину азиду натрію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

111. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 15см3 0,3М розчини ціановодневої кислоти і 40см3 0,2М розчини ціаніду калію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

112. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 20см3 0,05М розчину азотистої кислоти і 40см3 2,0М розчини нітриту натрію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

113. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 10 см3 0,2М розчини пропіонової кислоти і 70см3 2М розчину пропіонату калію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

114. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 120см3 0,05М розчину саліцилової кислоти і 80см3 0,5М розчину саліцилату натрію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

115. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 50 см3 0,5М розчину монохлороцтової кислоти і 200см3 0,5М розчину монохлороцетату калію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

116. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1М розчини НСООН і НСООК). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

117. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,5М розчинів оцтової кислоти й ацетату натрію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

118. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1М водяного розчинів аміаку і хлористого амонію). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

119. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,2М розчини НСООН і 0,2М розчини НСООК). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

120. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1М розчинів КНСО3 і ДО2З3). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

121. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,2М розчинів Na2HPO4 Na2PO4). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

122. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1М СН3СООН і СН3СООNa). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

123. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,1М NH4OH і NH4Cl). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

124. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1н. НСООН і 0,1н НСООК). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

125. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,1н NH4OH і 1н NH43).Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

126. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,1М NaНСО3 і 1М Na2CO3). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

127. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1н НСООН і 0,1н NaOH однакового об’єму). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

128. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1н СН3СООН і 0,1н СН3СООNa). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

129. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1н NН4ОН і 0,1н НС1). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

130. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 50см3 1М СН3СООН і 100см3 0,1М NaОН). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

131. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 100см3 0,1М НСООН і 50см3 0,1М NaОН). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

132. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1М розчинів НСООН і НСООNa). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

133. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,2М NaНСО3 і 1М Na2СО3). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

134. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,3M KH2PO4 і 0,3M K2HPO4). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

135. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 1н NH4OH і 0,1н NH4Cl). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

136. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,1н НСООН і 0,2н НСООК). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.

137. Визначте [H+] і рН буферного розчину (суміш 0,1н СН3СООН і 1н СН3СООК). Напишіть рівняння реакцій взаємодії його з невеликими кількостями сильних кислот і основ. Поясніть дію буферного розчину по регулюванню [H+] і [OH-] у водяному розчині при додаванні кислот і лугів.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 469 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...