Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття «збіг» та «розбіжність» клінічного і патологоанатомічного діагнозів використовуються лише щодо «основного захворювання»



При порівнянні діагнозів враховується лише той остаточний клінічний діагноз, який написаний останнім на лицевій стороні історії хвороби. При відсутності дати встановлення клінічного діагнозу вважають, що він визначений із запізненням (на визначення відводиться три дні).

«Збіг» діагнозів – їх відповідність щодо основного захворювання за кількістю та нозологією. Порядок перерахування хвороб чи їх співвідношення (конкуруючі, поєднані, фонові) при порівнянні діагнозів не беруть до уваги.

При комбінованому основному захворюванні недіагностованість будь-якої з конкуруючих, поєднаних або фонових хвороб, як і їх клінічна гіпердіагностика вважаються розбіжністю діагнозів

«Розбіжність» діагнозіврозбіжність за абиякою нозологічною формою щодо основного захворювання (монокаузального чи комбінованого) відносно:

– суті та наявності (гіпер-, гіподіагностика);

– локалізації (навіть у межах одного органа);

– етіології або характера патологічного процесу;

– помилкової трактовки основного захворювання як поєднаного;

– нерозпізнання однієї з хвороб комбінованого основного захворювання чи поліпатії.

Категорії розбіжностей діагнозів:

 
 
Основне захворювання не розпізнане на догоспитальному етапі, а у клініці діагностувати його було неможливо через об’єктивні труднощі: короткотерміновість перебування (< 24 годин), неможливість обстеження (тяжкий стан, відсутність необхідного устаткування тощо).  


І КАТЕГОРІЯ  

         
   
 
 
 
   






Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 458 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...