Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вдосконалення процесів проектування туристичного продукту в сегменті іноземного туризму в Україні



Процес проектування інноваційного туристичного продукту для українського ринку в сегменті іноземного туризму почався з аналізу останніх новинок в світі техніки на технологій. Адже автор-розробник туру-новинки хотів сконцентрувати новизну пропозиції навколо якогось цікавого та незвичного способу проведення екскурсій чи засобу пересування туристів.

Рішення знайшлось завдяки новації в світі транспортних портативних засобів. Поличку незвичайних персональних транспортних засобів поповнено: стартували продажі електричного моноцикла Ninebot One з системою само балансування (рис.3.1) [1].

Рис. 3.1. Ninebot One [1]

Аналогом проведення екскурсійних програм за допомогою індивідуальних не громіздких засобах пересування є екскурсії та прогулянки на Segway. Але дані електричні самокати є не дуже портативними, адже мають вагу близько 50 кг. Ninebot One важить 12 кг, що значно полегшує його транспортування.

Пішохідні маршрути демонструють безліч цікавих місць, пам’яток архітектури та мистецтва. Однак прогулянка по центру Києва може розтягнутися за часом: довгі вулиці з величезними будинками і дуже велика кількість цікавих місць вимагають хоча б тижневого вивчення.

Навіть простий променад по центру з мінімальним заходом до національного природничого музею, музею мистецтв ім. Ханенків чи інших може стати дуже виснажливим. Щоб не надто перевтомлюватись, та побачити якомога більше і за стисліший термін пішохідні маршрути по Києву чи іншому цікавому туристичному місту цілком можна проїхати на якому-небудь екологічно чистому транспорті.

Так, екскурсія на найнботах допоможе оцінити по-новому звичні пішохідні туристичні маршрути або встигнути побачити більше, не забуваючи про свій комфорт.

Пересуватися на Ninebot One необхідно стоячи, керуючи розгоном, гальмуванням і поворотами шляхом нахилу тіла [1]. Зрозуміло, перш ніж освоїти подібну техніку, доведеться деякий час потренуватися. При цьому новачки можуть закріпити на підставках для ніг невеликі додаткові коліщатка, які виключають ймовірність падіння набік.

Основна частина рами моноцикла виконана з міцного магнієвого сплаву. Герметичне виконання електронного блоку дозволяє пересуватися по вологому дорожньому покриттю і в дощ, максимальна швидкість становить 14-20 км / год., запас ходу - близько 30 км.

Переглядати статистику та інформацію про стан електричної системи власники Ninebot One зможуть через мобільний додаток Ninedroid App для операційної систем Android або iOS. Ціна - від 800 доларів США [1].

Дана пропозиція націлена на активну молодь, що не боїться експериментувати та отримувати незабутні відчуття, йдучи в ногу з прогресом.

Аналіз і оцінка потреб ринку були проведені шляхом анкетування в соціальних мережах опитування в соціальних мережах (Дод. М).

За проведеним анкетуванням було виявлено:

1) більшість потенційних покупців, обираючи тур до України, віддасть перевагу такому виду відпочинку, як – екскурсійно-пізнавальний.

2) більшість потенційних покупців готові витратити на 3-денний тур в середньому до 500 євро на людину;

3) 100% опитаної молоді була зацікавлена новинкою – моноциклом та виявили бажання отримати можливість покататися на ньому.

4) для більшості покупців основним джерелом отримання інформації про тур є Інтернет і рекомендації друзів, знайомих, родичів.

На підставі аналізу результатів анкетування було прийнято рішенння про створення нового туристичного продукту - тур «Наноподорож».

Ухваленню рішення про створення туру «Наноподорож» сприяла велика кількість позитивних та зацікавлених відгуків від потенційних клієнтів, охочих побачити саме таким способом Україну.

Формування нового турпродукту, дозволить фірмі скорегувати деякі слабкі її сторони:

1. Відсутність досвіду продажів турів, пов'язаних зі спеціальним обладнанням.

Так, наприклад, можна очікувати, що досвід продажів такої специфічної пропозиції у менеджерів збільшуватиметься з кожною обробленої заявкою. Крім того, у придбанні досвіду зможе допомогти участь у спеціальних семінарах і виставках, листування з партнерами, обговорення питань на форумах, участь в інфо-турах, інтерес до думки туристів, які побували в турі, і т.д.

Це допоможе розвинути креативне мислення та надихнути на створення ряду нових екстремальних пропозицій, що виведуть «Гамалію» в лідери як передового новатора на українському ринку.

2. Відсутність наочного інформаційного матеріалу для майбутніх туристів. Можливо, що спочатку буде відчуватися нестача інформаційного матеріалу. Але є кілька варіантів вирішення даної проблеми: інформування партнерів - постачальників даного пристрою про створення таких спеціалізованих туристичних пропозицій, що підштовхне їх до створення відео інструктажів та наданні кваліфікованої допомоги у створенні рекламних матеріалів.

Також під час діалогу з клієнтом можна використовувати електронні дані партнерів-постачальниів, що допоможуть ознайомитись з таким пристроєм.

Розробка програми туру «Наноподорож»:

Основні характеристики маршруту туру «Наноподорож» представлені в таблиці 3.1:

Таблиця 3.1

Характеристика виду маршруту туру «Наноподорож»

Параметри Характеристика
Форма Кільцевий
Тривалість 3 дні\2ночі (уікендовий)
Вид пересування Комбінований (автобус + Ninebot One)
Сезонність квітень - вересень
Цільова аудиторія Молодь
Мета подорожі Пізнавальний

*Джерело: розроблено автором

Паспорт маршруту туру «Наноподорож»;

2. Найменування перевізника, який здійснює перевезення по маршруті – українська транспортна компанія з міжнародних перевезень ЗАТ «Перевізник».

3. Марка і кількість автобусів - Volkswagen Crafter (1 од.)

4. Показники маршруту представлені в таблиці 3.2.

Таблиця 3.2

Показники маршруту «Київ-Умань-Київ»

Показники У прямому напрямку У зворотному напрямку
     
Довжина маршруту, км    
Тривалість рейсу, год    
Експлуатаційна швидкість, км/год    
Назви населених пунктів 1. Київ 2. Біла церква 3. Жажків 4. Умань 1. Умань 2. Жажків 3. Біла церква 4. Київ

Загальна довжина маршруту - 428 км.

Час руху автобуса за 1 рейс –8 год.

Середня експлуатаційна швидкість – 55 км/год.

Таблиця 3.3

Графік руху по маршруту «Київ-Умань-Київ»

У прямому напрямку Назви зупинок У зворотному напрямку
Відправлення, год. хв Прибуття, год. хв Відправлення, год. хв Прибуття, год. хв
08.00 - Київ - 21.00
- 12.00 Умань 17.00 -

*Джерело: розроблено автором

Розклад руху для весняно-літнього та осінньо-зимового періодів.

У графіку відображено розклад руху за Київським часом.

Періодичність роботи маршруту – 7 місяців (з квітня по жовтень)

Регулярність руху по маршруту – два рази на тиждень.

Карто-схема маршруту Київ-Умань-Київ зображена на рисунку 3.2.

Рис.3.2. Карта-схема маршруту «Київ-Умань-Київ»

Програма туру представлена в таблиці 3.3:

Таблиця 3.3

Програма туру «Наноподорож»

Програма
День 1 10:00 - Прибуття до Києва. Трансфер в місто. 12.00 - Поселення в готелі 3*. Обід. 13.00 - Інструктаж з техніки безпеки катання на Ninebot One, видача захисної екіпіровки (шолом, наколінники, налокінтики) та тренування. Знайомство з англомовним гідом-екскурсоводом. 14.30 - Екскурсія по місту «Стародавній Київ" (тривалість 4 години) - знайомство з усіма архітектурними перлинами Києва - Володимирський собор, Золоті ворота, Національний театр опери та балету, Національний університет. Також екскурсія включає в себе відвідування Софійського собору - одного з найбільших збережених музеїв України, який був побудований XI столітті за часів Ярослава Мудрого, включених до списку світової спадщини ЮНЕСКО, з Михайлівським Золотоверхим собором, Хрещатиком - центральною міською вулицею. Катаючись туристи матимуть змогу споглядати річку Дніпро і один з найстаріших київських районів Поділ з оглядового майданчика біля Арки Дружби Народів та ін. 18:30 – вільний час.
Продовження табл.3.3
День 2   07:00 - Сніданок в готелі (шведський стіл). 08:00 - Виїзд в Умань. 12:00-14:00 - Екскурсія в дендрологічний парк "Софіївка". Дендрологічний парк "Софіївка" знаходиться в місті Умань Черкаської області, добре відомий далеко за межами України як один з найвідоміших в світі об’єктів садово-паркового мистецтва кінця XVII - початок XIX століття. Дендрологічний парк "Софіївка" не поступається іншим прикладами будівництва парків Європи, є одного рівня по красі з такими світовим перлинами садово-паркового мистецтва, як Balbi сад у Флоренції (Італія), San-Сусі парк в Потсдамі (Німеччина) і Версаль (Франція). Він був заснований в 1796 році графом Станіславом Потоцьким, польським дворянином. Парк названий на честь його грецької дружини Софії (Софія Потоцька) це був подаруноком в день її народження. «Софіївка» є ідеальним місцем для пересування на Ninebot One. Туристи зможуть насолодитись красою мальовничих краєвидів та абсолютно не втомитись. Вільний час. 15:00 - обід. 16.00-17.00 - Коротка оглядова екскурсія по Умані (Михайлівський собор, Успенський собор, могила Рабби Нахмана из Брацлава. Виїзд в Київ. 21:00 - Прибуття до Києва. Вільний час.  
День 3   09.00 – сніданок (шведський стіл в готелі) Виселення з готелю. 10:00 -13:00 - Екскурсія в Києво-Печерський монастир (Лавра), який розташований на мальовничих пагорбах Дніпра, є одним з найцікавіших архітектурних та історичних пам'яток в Україні. Цей монастир називається Лавра, виглядає, як маленьке чернече місто, яке дотримується чітко визначених законів і процедур чернечого життя. Відвідання печер з муміями ченців. Обід. Трансфер в аеропорт.

*Джерело; розроблено автором

До переліку послуг, з яких складається туристична подорож входять, як основні послуги з харчування, розміщення, перевезення, екскурсійної програми, так і додаткові.

Перелік послуг, що входять до туру «Наноподорож» наведений в таблиці 3.4.

Таблиця 3.4





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...