Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи моделювання у 3ds max



Анімаційні ролики дуже часто відтворюють предмети живої та неживої природи, тому під час їх виникає необхідність реалістичного відтворення поведінки об’єктів у фізичному просторі. Такий підхід дозволяє створювати реалістичні зображення взаємодій між предметами, що значно підсилює їх сприйняття.

3ds Max володіє величезними засобами зі створення різноманітних за формою та складністю тривимірних комп'ютерних моделей реальних чи фантастичних об'єктів навколишнього світу з використанням різноманітних технік і механізмів, які включають в себе такі:

· Полігональне моделювання, в яке входять Editable mesh (редагована поверхня) і Editable poly (редагований полігон) — це найпоширеніший метод моделювання, використовується для створення складних моделей та моделей для ігор;

· Моделювання на основі неоднорідних раціональних B-сплайнів (NURBS);

· Моделювання на основі порцій поверхонь Безьє (Editable patch) — підходить для моделювання тіл обертання;

· Моделювання з використанням вбудованих бібліотек стандартних параметричних об'єктів (примітивів) і модифікаторів.

Методи моделювання можуть поєднуватися один з одним. Моделювання на основі стандартних об'єктів, як правило, є основним методом моделювання і є початковою точкою для створення об'єктів складної структури, що пов'язано з використанням примітивів у поєднанні один з одним як елементарних частин складових об'єктів. Тому ефективна робота із примітивами, їх модифікація і поєднання між собою являються ключовими і першочерговими методами які повинен освоїти майбутній фахівець у області дизайну.

Одним з найпростіших методів моделювання є застосування параметричних модифікаторів до об'єктів.

Модифікатором називається спеціальна операція 3ds max, яку можна застосувати до об'єкта. Кожен модифікатор має певну назву і наділяє об'єкт додатковими властивостями. Зручність роботи з модифікаторами полягає в тому, що до одного об'єкту можна застосувати кілька модифікаторів, змінювати послідовність їх впливу на об'єкт, а також перенастроювати і видаляти модифікатори.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 1162 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...