Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дати визначення тиску



Рідини або гази характеризуються певними параметрами. Одним із них є тиск. При стискуванні рідин або газів у них виникають пружні сили, що врівноважують прикладені зовнішні сили (при зміні форми пружні сили е виникають; вони виникають при зміні об’єму, тобто рідини або гази володіють тільки об’ємною пружністю). У стані рівноваги сила, що виникає у рідинах або газах при їх стискуванні, завжди перпендикулярна площині, на яку вона діє, тобто . Тут площадці надана властивість вектора, коефіцієнт пропорційності р – тиск. Отже, рідини або гази передають тиск, що діє на них, рівномірно і усіх напрямах. Це є закон Паскаля. Одиницею тиску в системі СІ є 1 Паскаль (Па), який дорівнює 1Н/м*м. Тиск – це величина, яка чисельно дорівнює силі, що діє на одиницю площі поверхні по нормалі до неї.

4. Кутового прискорення - рад/с*с. Імпульсу тіла - H*c.

5. Описати метод визначення індуктивності соленоїда.

Отдельно на листке.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 237 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...