Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні теореми для розв’язання задачі про призначення



Теорема 1: Якщо xij=Xij мінімізує зі всіх xij, таких, що xij³0 і , то xij=Xij мінімізує також функціонал , де при всіх i і j= 1,…,n...

Теорема 2 (Фробеніуса): Мінімальне число ліній, що покривають усі нулі матриці, дорівнює максимальному числу незалежних нулів у ній.

Незалежним нулем будемо називати єдиний вибраний нуль у рядку та стовпці, на перетині яких він знаходиться. Якщо, крім вибраного незалежного нуля, в рядку або стовпці присутні ще нулі, то їх далі необхідно вважати залежними. Незалежний нуль на місці (i, j) є призначенням і – го завдання на виконання j-м ресурсом.

Фактично наведений метод розв`язку зводиться до перетворень рядків і стовпців за допомогою деяких констант доти, поки достатнє число коефіцієнтів Cij не обернеться на нуль, що дасть шуканий результат.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 186 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...