Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 6. Аналітичне забезпечення управління грошовими потоками



Значення, завдання та інформаційне забезпечення аналізу грошових потоків. Економічна сутність грошового потоку і його види. Звіт про рух грошових коштів і використання аналітичної інформації для управління грошовими потоками. Ключові фактори впливу на грошові притоки, грошові відтоки та чисті грошові надходження. Методика аналізу грошових потоків за видами діяльності: операційною, інвестиційною та фінансовою.

Аналіз грошових потоків від операційної діяльності. Аналіз зовнішніх і внутрішніх факторів, які впливають на синхронізацію грошових притоків та відтоків та фінансову еластичність підприємства. Загальний аналіз грошових потоків: горизонтальний і вертикальний аналіз. Аналіз причин виникнення і регулювання дефіциту грошових коштів. Аналіз ефективності використання грошових коштів на основі коефіцієнтного аналізу.

Ретроспективний аналіз обсягу, структури та динаміки інвестицій. Аналіз руху грошових коштів від інвестиційної діяльності та аналітичне обґрунтування доцільності капіталовкладень. Ретроспективна оцінка ефективності інвестицій. Аналіз внутрішньої норми дохідності і дюрації інвестицій. Аналіз ризику та оптимальний бюджет капіталовкладень. Методи оцінки інвестиційних проектів. Вартість грошей у часі. Метод визначення чистої теперішньої вартості проекту. Аналіз рентабельності (ефективності) інвестицій. Аналіз внутрішньої норми прибутку інвестиційного проекту. Аналіз періоду окупності інвестицій. Аналіз альтернативних проектів різної тривалості. Аналіз інвестиційних проектів в умовах інфляції та ризику. Базова модель оцінки фінансових інвестицій.

Аналіз руху грошових коштів від фінансової діяльності. Аналіз надходжень грошових коштів від розміщення акцій власної емісії та отримання позик. Аналіз виплат грошових коштів для погашення позик. Аналіз операцій з викупленими акціями власної емісії.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 342 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...