Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 1. Аналіз господарської діяльності та його роль в управлінні підприємством



Господарська діяльність як об'єкт економічного аналізу. Значення та завдання економічного аналізу в умовах становлення ринкового економічного середовища. Основні типи економічних задач, що вирішують суб’єкти підприємницької діяльності в умовах трансформаційної (ринкової) економіки. Проблеми і перспективи розвитку економічного аналізу в нових умовах реформування системи бухгалтерського обліку із застосуванням міжнародних стандартів. Роль і місце економічного аналізу в управлінні підприємством як основною ланкою економіки, його структурні елементи. Зміст, предмет, об’єкт та суб’єкти економічного аналізу. Системний підхід та передумови проведення комплексного економічного аналізу. Загальна модель проведення комплексного економічного аналізу.

Основні функції економічного аналізу: оціночно-діагностична, прогностична, пошукова, контрольна. Типи аналітичних задач, що вирішуються в процесі реалізації відповідних функцій.

Види економічного аналізу. Класифікація видів аналізу за аспектами та методами дослідження, за просторовою ознакою, за часовою ознакою, за ієрархічним рівнем управління, за періодичністю, за охопленням питань, що аналізуються. Сфери застосування окремих видів аналізу у вирішенні основних задач управління. Особливості проведення соціально-економічного аналізу. Функції та завдання соціально-економічного аналізу та макро-, мезо- та макрорівнях. Особливості проведення стратегічного аналізу та сфера його застосування. Внутрішній та зовнішній стратегічний аналіз, основні його етапи та напрями досліджень. Бенчмаркінг як метод конкурентного аналізу. Функціонально-вартісний аналіз (ФВА), основні завдання, етапи та методика дослідження функцій об’єкта та витрат на їх виконання. Основні завдання та напрями дослідження фінансового та операційного аналізу. Напрями дослідження в маркетинговому аналізі.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 213 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...