Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 9.3



На основі наведених даних скласти аудиторський висновок, вказуючи вид висновку.

За Законом України "Про аудиторську діяльність" аудиторським підприємством на підставі договору № 20 від 10.03.2004 р. була проведена аудиторська перевірка фінансово-господарської діяльності ТОВ за період з 01.01.2003 р. по 01.01.2004 р. Метою аудиторської перевірки було підтвердження даних річного балансу та форми № 2 за програмою. Програма аудиторської перевірки включала перевірку:

1) відповідності даних, відображених у формах № 1 та № 2, даним синтетичного обліку;

2) узгодженості даних річного звіту.

Повна та докладна інформація про виявлені недоліки й порушення наведена в аудиторському звіті. Результати аудиторської перевірки такі:

1. Статутний капітал, показаний у Балансі на кінець звітного періоду в сумі 152 тис. грн., не відповідає зареєстрованому у статутних документах, згідно з якими він повинен становити 1500 грн.

2.На підприємстві враховується заборгованість з короткострокового кредиту на суму 100 тис. грн., який показано у бухгалтерському обліку на субрахунку 631.

3. Зауважень щодо даних, наведених у формі № 2, немає. Дані річного звіту узгоджуються.

ТЕМА 10. Аудит фінансової звітності.

Питання для обговорення:

1. Загальні етапи проведення аудиту: послідовність та методика.

2. Особливості законодавчого регулювання фінансової звітності

3. Порядок організації обліку на підприємстві. Облікова політика підприємства. Розробка програми аудиту системи бухгалтерського обліку.

4. Загальний огляд фінансової звітності підприємства: склад та основні її елементи, якісні характеристики та принципи підготовки фінансової звітності.

5. Методика аудиту фінансової звітності: методи, способи (прийоми) перевірки звітності; тестування контрольних моментів та перевірка господарських операцій (розрахунок рівня суттєвості та ризику); розробка програми аудиту фінансової звітності на підставі даних внутрішнього контролю.

6. Використання аналітичних процедур при аудиті фінансової звітності з метою збору аудиторських доказів.

Практичні завдання:





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 140 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...