Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Семінарське заняття



Питання для обговорення

1. Поняття господарського договору, його укладання, зміна і розірвання.

2. Визнання господарських договорів недійсними і неукладеними

3. Виконання господарських договорів і заходи його забезпечення.

4. Відповідальність за порушення договірних зобов'язань.

5. Класифікація господарських договорів. Види торговельних угод.

Самостійна робота

Питання для самостійного опрацювання

1. Господарські зобов’язання: поняття, ознаки, підстави виникнення, склад, зміст, види, принципи та умови виконання, припинення.

2. Договори на реалізацію майна.

3. Договори на користування чужим майном.

4. Підрядні договори.

5. Транспортні договори.

6. Договори про надання послуг (доручення, комісія, консигнація, схов, страхування, агентський договір).

Глосарій: господарське зобов’язання, майново-господарське зобов’язання, організаційно-господарське зобов’язання, солідарне зобов’язання, субсидіарне зобов’язання, неустойка, штраф, пеня, застава, завдаток, порука, гарантія, притримання майна боржника, збитки, правочин, договір, господарський договір, публічний договір, зміст господарського договору, форма господарського договору, істотні умови, звичайні умови, випадкові умови, оферта, акцепт, недійсність господарського договору, реституція, договір купівлі-продажу, договір поставки, договір контрактації сільськогосподарської продукції, договір енергопостачання, договір міни (бартеру), оренда, договір оренди, об’єкт оренди, орендар, орендодавець, суборенда, орендний платіж, лізинг, договір лізингу, оперативний лізинг, фінансовий лізинг.

З авдання для самостійної роботи та самоконтролю знань:

1.Ознайомитися з рекомендованими джерелами і літературою до теми та підготувати опорний конспект питань для обговорення на семінарському занятті.

2. Скласти термінологічний словник до теми і підготуватися до понятійного диктанту.

3. Розробити структурно-логічну схему «Класифікація господарських договорів».

4. Виконати тестові завдання:

1. Договір, в якому одна сторона – підприємець взяла на себе обов'язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться, називається:

а) одностороннім;

б) публічним;

в) реальним;

г) консенсуальним.

2. Договір, за яким виробник сільськогосподарської продукції зобов’язується виробити визначену договором сільськогосподарську продукцію і передати її у власність заготівельникові або визначеному ним одержувачеві, а заготівельник зобов’язується прийняти цю продукцію та оплатити її за встановленими цінами відповідно до умов договору, називається договором:

а) купівлі-продажу;

б) поставки;

в) контрактації;

г) лізингу.

3. Неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов'язання, називається:

а) пенею;

б) штрафом;

в) компенсацією;

г) акцептом.

5. Вирішити задачу:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Хлібодар», реагуючи на зростання ринкових цін на зерно і маючи оригінальний примірник господарського договору на поставку хлібобулочних виробів торговельному підприємству «Смак», внесло в нього зміни щодо ціни на продукцію. Приватне підприємство «Смак» відмовилось приймати товар за підвищеними цінами. Товариство з обмеженою відповідальністю «Хлібодар» звернулося до господарського суду з позовною заявою до приватного підприємства «Смак» про виконання умов договору поставки.

На підставі аналізу норм ГК України та ЦК України дайте відповідь на такі питання: 1) яке рішення має винести господарський суд; 2) чи встановлено в законодавстві порядок внесення змін до господарських договорів; 3) якщо так, то охарактеризуйте порядок зміни умов господарського договору.

Індивідуальні завдання для самостійної роботи

Теми презентацій, рефератів:

1. Найпоширеніші види торговельних договорів.

2. Правове регулювання застави майна в Україні.

3. Нові види господарських договорів в Україні.





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 319 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...