Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення, опис будови та принципу роботи стенду



(пристрою, пристосування)

В даному пункті необхідно описати призна­­­чення пристрою, будову та роботу, а також дати техніко-економічне обґрунтування необхідності його застосування.

Описуючи будову пристрою, необхідно основним деталям та вуз­­­лам присвоїти номери і на них посилатися в тексті. Описати корот­­­ку інструкцію з використання пристрою та з техніки без­­­пеки при роботі на ньому.

Складальне креслення пристрою виконується в такій послідовнос­­­ті:

1. На малюнку або схемі пристрою визначають пропорційний масштаб розмірів пристрою до істинних розмірів (ці дані записують у чорновику).

2. На ватмані викреслюють оброблювану деталь у вибраному масштабі у 2-х - 3-х проекціях, а потім біля неї креслять у від­­­повідній пропорції сам пристрій. До складального креслення додають специфікацію деталей, виконану на окремому листі формату А4 у відповідності з ДСТ 2.108-68. На складальному кресленні дають ну­­­мерацію всіх деталей згідно специфікації та проставляють габарит­­­ні розміри пристрою.

3.2 Розрахунок елементів конструкції на міцність

В конструкторському розділі крім опису призначення, будови і роботи необхідно виконати розрахунок деталей на міцність. Для ць­­­ого необхідно по домовленості з викладачем:

1. Скласти розрахункову схему вузла, деталі якого будуть розраховуватись на міцність (схеми навантажень).

2. Виконати розрахунки на визначення максимального зусилля закріплення деталі, або на визначення правильності вибраних гео­­­метричних розмірів, чи розрахунки на забезпечення необхідної міц­­­ності.

Для цього необхідно використовувати підручники і довідкову літературу з технічної механіки.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 396 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...