Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір припуску на надання правильної геометричної форми (Zток1, мм) та визначення діаметру шийки після даної обробки



1.1. Припуск на надання правильної геометричної форми (за табл.Л-1, дод. Л):

Zток1 = 0,4 мм.

1.2. Визначення діаметру шийки після надання правильної геометричної форми (d1) проводиться за формулою:


де dп – початковий діаметр шийки. dп = 53,91 мм.

Примітка: у формулах 2.10 та 2.11 знак «+» або «–» ставиться в залежності від типу деталі (система отвору або валу) та виду операцій (зняття та нарощення шару матеріалу).

Тоді:

2. Вибір припусків на токарну (Zток2, Zток3, мм) та шліфувальну (Zшл мм) операції після наплавлення (за табл.Л-1, дод. Л), та визначення діаметру наплавленої шийки вала (dнап).

2.1. Припуск на зняття вершин наплавленого металу (приймається найбільшим в зв’язку з порівняно значним перепадом впадин та вершин витків наплавленого металу):

Zток2 = 0,5 мм

2.2. Припуск на чистову обробку токарним способом:

Zток3 = 0,35 мм

2.3. Припуск на шліфування:

Zшл = 0,05 мм.

2.4. Загальний припуск Zзаг на зняття шару металу після наплавлення визначається за фор­­­мулою 2.8. Припуск на механічну обробку Z в одному напрямку складається з припусків Zток2, Zток3, Zшл .




2.5. Визначення діаметру наплавленої шийки вала (dнап) проводиться за формулою:



де dном – номінальний діаметр шийки, dном = 53,92 мм.,(у випадку деталі типу вал приймається значення номінального розміру з максимальним значенням допуску; у випадку відновлення отворів – приймається значення номінального розміру з мінімальним значенням допуску). Тому, в даному випадку, значення номінального розміру шийки валу буде


Діаметр наплавленої шийки вала:


Враховуючи ту обставину, що практично неможливо витримати діаметр наплавлення в розрахованих значеннях, його округлюють найближчих значень в десятих мм.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...