Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення та комплект ПАРМ - 1М



Рухома автомобільна ремонтна майстерня ПАРМ-ЇМ призначена для виконання по­точного ремонту автомобілів на готових агрегатах і деталях у польових умовах. До складу ПАРМ-ЇМ входять:

ремонтно-слюсарна майстерня автомобільної комплектації МРС-АТ;

— ремонтно-механічна майстерня МРМ;

— спеціальний автомобіль під обладнання ЗИЛ-131 з тентом, лебідкою і кран -стрілою;

— агрегат зварювальний АС-6120 на причепі ИАПЗ-73 8;
пересувна зарядна електростанція ЗСВ-4-ВЗ-1 на причепі 1-АП-1,5т

а) Ремонтно-слюсарна майстерня МРС-АТ

МРС-АТ призначена для виконання розбірно-складальних і слюсарно-приганяльних робіт при ремонті автомобільної техніки у польових умовах. Крім того, устаткування майстерні дозволяє виконувати зварювальні, столя­рні, шпалерні, малярські й заправно-мастильні роботи, зарядку акумулятор­них батарей, ремонт і регулювання приладів електроустаткування і систе­ми живлення автомобілів.

Кузов-фургон К-131 змонтований на шасі автомобіля ЗИЛ-131 і обладнаний опа­лювально-вентиляційною установкою ОВ-65, фільтровентиляційною установ­кою ФВУА-75Н-12 (ФВУА-100Н-12).

Електроживлення майстерні здійснюється від силової установки потужністю 12кВт з приводом від базового автомобіля або від зовнішньої мережі змін­ного трифазного струму напругою 220 або 380В частотою 50Гц. Для роботи електрифікованого інструмента встановлений перетворювач частоти стру­му на 36В 200Гц.

Основне технологічне обладнання для організації ремонтних робіт включає:

Вантажопідйомне обладнання й приладдя - кран-стріла вантажопідйомністю 1500кгс (у похідному положенні кран-стріла перевозиться на даху кузова, вста­новлюється двома чоловіками за 6-8 хвилин), спеціальні захвати для агрегатів і двигунів;

Устаткування, приладдя і інструмент для розбірно-складальних робіт — гідравлі­чний прес потужністю Юте (використовується для пресових, монтажно-демонтажних робіт), електрогайковерт;

Обладнання і інструмент для слюсарних робіт - електрична шліфувальна (И32004) і свердлильні (И31017 и И31021) машини, комплект інструмента слюсаря, набори свердлів, розгорнень, різьбонарізного інструмента і т.п.;

Устаткування і інструмент для зварювальних робіт - установка для ручного й дугового зварювання і зарядки акумуляторних батарей УДЗ-101, комплект кабелів, захисна маска, електродотримач, тощо;

Обладнання для зарядки акумуляторних батарей навантажувальна вилка, денсиметр, акумуляторний пробник і т.д.;

Устаткування для регулювання і ремонту приладів електроустаткування - універсальний прилад для перевірки електроустаткування автомобілів К-301 (перевірка акумуляторних батарей, стартерів, генераторів, регуляторів напруги, переривників, котушок запалювання, конденсаторів, ампер­вольтметр, набір інструмента слюсаря-електрика);

Контрольно-перевірочне обладнання загального призначення і вимірю­вальний інструмент - компресорметри, стетофонендоскоп, динамомет­рична рукоятка, лінійка для перевірки сходження передніх коліс авто­мобілів, прилад для перевірки рульового керування автомобілів, терези, індикаторні нутроміри, штангенциркуль, мікрометри, щупи;

Мастильно-заправний інвентар і обладнання - ручний важіль­ний солідолонагнітач, заправний інвентар, бак для заправлення гальмо­вою рідиною, бідони по 20л;

Обладнання і інструмент для спеціальних робіт електро-вулканізатор ЄР-2 для ремонту автомобільних камер, електропа­яльники, паяльна лампа, ножиці по металу, довідка для робіт з жерсті і ме­талу, три рубанки, стамески, пилка і тлі. (для столярних і шпалерних ро­біт), розпилювач, шланги, посуд для фарби.

б)Ремонтно-механічна майстерня МРМ

МРМ призначена для виконання токарських, фрезерних, шліфуваль­них, свердлильних і слюсарних робіт при поточному ремонті машин у польових умовах.

У кузові майстерні знаходиться робоче місце токаря і два робочих місця слюсаря. Майстерня електросилової установки потужністю 12кВт і наметом П-20, у якій при розгортанні ПАРМ-1М розміщуються пости слюсарних і вулканізаційних робіт.

До основного технологічного обладнання МРМ відносяться:

Токарно-гвинторізний верстат ЛТ-10М (ИТ-1);

Настільно-свердлильний верстат НС-12А (2М112);

Електрозаточувальний верстат ЄЗС-2;

комплект слюсарного інструмента і приладдя;

набір різального інструменту (різці, свердли, мітчики, плашки);

електродриль;

приладдя для вивертання шпильок і болтів.

в)Спеціальний автомобіль ЗИЛ-131 з кран-стрілою

Спеціальний автомобіль призначений для виконання підйомних і транс­портних робіт, витаскування застряглих автомобілів способом напівпід-йому і для перевезення виносного обладнання, запасних частин і мате­ріалів.

На спецавтомобілі перевозиться:

устаткування і інструмент для слюсарних робіт; устаткування і інструмент для ковальських робіт;

устаткування, приладдя і інструмент для миття автомобілів, агрегатів і виконання мастильних робіт: вантажопідйомне встаткування і приладдя; комплект №2 запасів автомобільного майна; допоміжне майно та інвентар.

г)Електрозварювальний агрегат АС-6120

АС-6120 призначений для ручного електродугового зварювання постійним струмом деталей товщиною до 12мм.

АС-6120 складається з бензинового двигуна ГАЗ - 320Б і одного зварюваль­ного генератора постійного струму ГД-303, змонтованого на причепі ИАПЗ-728, АС-6120 комплектується зварювальним кабелем довжиною 25м, електрозварю­вальним щитком, електродотримачем, столом для зварювання і ширмою (щи­том).

д)Зарядна електростанція ССБ-4-ВЗ-1

ЗСБ-4-ВЗ-1 призначена для зарядки і розряду акумуляторних батарей у польових умовах. Станція змонтована на одноосьовому причепі 1-АП-1,5 з кузовом і брезентовим чохлом. До складу станції входять уніфікований бензоелектричний агрегат, зарядно-розподільний пристрій. Генератор потужністю 4,6 кВт, силою струму 40А напругою 15В. Зарядно-розрядний пристрій (ЗРП) призначений для підключення до станції акумуляторних бата­рей, перемикання їх з заряду на розряд, розподілу електроенергії на заря­дні групи і регулювання сили струму (чотири зарядно-розрядні групи з припустимою силою струму 5, 10, 20А).





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 2640 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...