Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

БІЛЕТ №29



29. Чи погоджуються реалісти з вченням Платона про ідеї,поняття?

Так,погоджуються,бо їхні погляди на універсалії збігалися з поглядами Платона на ідеї,поняття.

59. Світ символів за сковородою:це Біблія або логіка.

Це Біблія. На його думку Біблія є незвичайна книга, де написане слід розуміти прямо(буквально текстуально), а переносно,символічно, бо текст Біблії – цеприхований зміст зібрання символів, які і нам треба навчитись розшифровувати, за видемим бачити невидиме.

89. Яка філ.кат.відобр.відносність істини= Релятивність

119. Можливість дуйсність Філ.кат.на позначення реально існяючого буття/природи,суспільства,свідомості/;сукупність усіх реалізованих можливостей

149. Доповнити можливі шляхи пізнання за Беконом:1)шлях павука;2)шлях мурашки;3)шлях бджоли;

179.український романтизм. ідеалізм 19с. Україна Котляревський,Максимович, Шашкевич,Гоголь. “народна душа”. Внутрішнє значення і єдність предмета,зведення знання до загального начала і розвиток їх у структурну систему/Максимович/. Мова як найважливіший елемент національної свідомості і самобутності,ідеальний та ірраціональний характер творчості /Шашкевич/. Очищення і піднесення людської душі до добра,зло і брехня притаманні самому життю,тому соціальні зміни їх не змінять до того часу,коли не зміниться сама душа людини/Гоголь/.

239. Джон Локк

299. "Що я можу знати? Що я повинен робити? На що я можу сподіватися? Що таке людяна?” Кант





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...