Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

БІЛЕТ №25



25. Чи визнає апологетика античну ф-ю?

Иак визнає,оскільки апологетика проголошувала сумісність грецької філ.з принципами віровчення Ісуса Христа. Апологети тобто раньо-християнські письменники 2ст.(Юстин,Афіногор), широко використовували твори античних авторів для захисту християнства від нападоязичницьких володарів і вчених.

55. Які якості за Локком є первинними: смак, звук, колір або форма, простір, рух,спокій.

За Локком, первинними якостями є форма,розмір,довжина, вага і т.п. тобто ті якості, які є об»єктивними, і не залежать від будови і стану органів чуття суб»єкта, які видбивають властивості предметів у об'єктивній формі.

85. Що у філ.виз.як такий напр.розвитку,що забезпеч.більш високий ступінь і потен.розв.= Прогрес (має місце там, де підвищується рівень організації системи, її цілісності, пристосованості до середовища, функціональна і струкрур.

ефективність, генетична пластичність з високим рівнем наступного розвитку)

115. Причина наслідок Явище, яке характеризується необхідністю, породжується причиною.

145. Доповнити осн. характеристики свідомості: 1)діяльне відображення; 2)рефлексів; 3)предметність; 4)самосвідомість.

175.франкфуртська школа 30-40р 20ст Німеччина Хоркхаймер,Адорно,Маркізе, Фромм,Хбермас “критична теорія суспільства”поєднання критики Маркса бурж.культури згегельянством і фрейдизмом,ґрунтовна розробка проблеми відчуження,проблеми масової культури” і “масового суспільства”;формування принципів “заперечної діалектики”.

235. Дмитро Донцов

295. "Немає нічого в інтелекті, чого б не було у відчутті" Дж. Локк





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 165 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...