Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

БІЛЕТ №15



15. Чи може необхідне водночас бути випадковим?

Так необхідність і випадковість є діалектичними протилежностями-необхідність реалізується тільки через ряд випадковостей а випадковість є формою існуваня необхідності.

45. Що таке суспільний договір:угода між народом і владою,або угода між кількома держ.

Суспільний договір є договором між народом і владою

75. Яка філ.кат.від.єдність суттєвих властивостей об'єкту або процесу, щовідрізняють їх від інших об'єктів або процесів= Якість (це внутрішня визначеність предметів і явищ. Я. виявляє себе через властивість.

105. Матеріальне буття Ідеальне буття Буття людського духа в усіх його проявах, форми пізнання, психічне.

135. Доповнити осн.рушійні сили розвитку суспільства:1)потреби;2)інтереси;3)цінності.

165.перипатетики 4ст.до н.е. Греція,Афіни. Аристотель/засновник/ Теофраст,Стратон,арі стон,Діодор Основою проблематики перипатеків було вчення Аристотеля:про матерію як субстрат речей,про єдність матерії і форми, про чотири причини існуючого:формальну,матеріальну,Діючу і цільову;про активність форми і пасивність матерії,про можливість і дійсність,про Теоса як форму всіх форм і вічне нерухоме і незмінне ідеальне першоначало світу.

225. Ф. Енгельс.

285. "Бог багатому подібний фонтанові, що заповнює різні за обсягом посудини. Над фонтаном напис: "Неріена усім рідність" Сковорода





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 183 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...