Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

L Класифікація бізнес-функцій



Архів узагальнених бізнес-функцій для усієї промисловості потребує системи класифікації, щоб мати можливість відшукати необхідну структуру при формуванні референтної моделі. У системі динамічного моделювання (DEM) розглядається ієрархічне дерево бізнес-функцій для класифікації, що відповідає стандартній структурі Ернста і Янга [9]. В межах цієї структури визначені чотири ієрархічних рівні:

Мега-функції кожна компанія може бути класифікована відповідно до шести мега-функцій (табл. 2.2). Ці мега-функції мають узагальнений характер і, отже, не підпорядковуються визначеній спеціалізації діяльності. Згадані функції охоплюють і управління, і процеси здійснення (стратегічне планування, розвиток і виконання).

Головні функції кожна мега-функція може включати декілька головних функцій. Це означає, що має місце функціональна декомпозиція. Головна функція тісніше пов’язана зі спеціа-
лізацією бізнесу, аніж мега-функція. Саме тому архів головних функцій зростатиме в процесі збільшення кількості спеціалізованих моделей бізнесу.

Базові функції — кожна базова функція представляє головний процес у процесній моделі. В сукупності вони визна-
чені для одного варіанта документопотоку, що буде опрацьований.

Бізнес-функції, опції та варіанти — базові функції виражаються через формування визначених підпорядкованих функцій. Крім цього, опції і варіанти можуть бути визначені обслуговуючою системою для заміни або доповнення основного змісту бізнес-процесів.

У табл. 2.2 наведена стандартна класифікація для бізнес-функцій відповідно до стандарту Консалтингової агенції Эрнста і Янга [9].

При зовнішньому кодуванні використовується ієрархічність класифікації, наприклад:

мега-функції: 1, 2, 3,...

головні функції: 1.1, 1.2, 1.3,...

базові функції: 1.1.1, 1.1.2, 1.1.3

функції і варіанти: 1.1.1.1, 1.1.2.1, 1.1.3.1,....

Таблиця 2.2





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 237 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...