Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Процедури обробки та аналізу соціологічних даних



Головне завдання заключного етапу соціологічного дослідження - аналіз та інтерпретація отриманих даних, узагальнення висновків та надання рекомендацій щодо вдосконалення або змін роботи досліджуваного соціального механізму.

Після проведення дослідження здійснюються заключні етапи, тлумачення отриманих даних. Спочатку інформація проходить стадію попередньої підготовки до обробки. Вона включає в себе перевірку методичного інструментарію на точність, повноту і якість заповнення, відбувається вибраковування неякісно заповнених анкет. Дані, отримані в соціологічному дослідженні на стадії: збору емпіричного матеріалу, як правило, обробляються на ЕОМ. Сучасна технологія обробки включає цілий ряд етапів: редагування даних, кодування даних, контроль даних і виправлення помилок, вибір засобів математичної обробки даних, аналіз даних.

Систематизація первинної інформації зазвичай відбивається в класифікації варіантів відповідей, їхньому кодуванні й поданні в зручній для аналізу формі (найчастіше у вигляді таблиці).

Аналіз інформації полягає в оцінці вже систематизованої інформації, як правило, з використанням статистичних методів. Остаточні результати аналізу нерідко подаються у формі рекомендацій, що являють собою засновані на оцінці зібраних даних пропозиції щодо дій фірми в майбутньому.

Завершальним етапом дослідження є подання звіту про його результати, що нерідко супроводжується виступом виконавця з доповіддю перед представниками замовника (презентацією проведеного маркетингового дослідження)





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 358 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...