Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок та строки призначення виборів. Виборчі округи та дільниці. Виборчі комісії



Залежно від видів виборів вони призначаються Верховною Радою України, Президентом України, місцевою радою або Центральною виборчою комісією, та про початок виборчої кампа.В Україні використовується територіальний принцип організації виборів. Це означає, що вибори проводяться по виборчих округах. Виборчі округи утворюються на підставі даних, які представляються виконавчими органами державної влади та органами місцевого самоврядування з приблизно рівною кількістю виборців з урахуванням адміністративно -територіального поділу України і компактністю проживання національних меншин. Для проведення голосування та підрахунку голосів виборців територія виборчих округів поділяється на виборчі дільниці Для підготовки і проведення виборів, підрахунку голосів і визначення результатів голосування, здійснення контролю з боку виборців і політичних партій за дотриманням виборчого законодавства створюються виборчі коміссіі. Порядок освіти і компетенція виборчих комісій не однаковий. Ці комісії за їх цільовим призначенням і основним функціям можна розділити на три види: центральна виборча комісія, яка здійснює загальне керівництво і контроль за підготовкою та проведенням виборів в масштабі всієї країни; окружні виборчі комісії, які підводять підсумки голосування і визначають результати виборів у межах виборчого округу; дільничні виборчі комісії, які організовують голосування в день виборів і здійснюють підрахунок голосів на виборчій участке.Спіскі виборців складаються виконавчими органами рад. списки виборців мають бути складені до 1 вересня року, що передує року проведення чергових виборів (розд. V Закону «Про вибори народних депутатів України», далі по тексту Закон). Висування кандидатів у депутати являє собою один з найважливіших етапів виборчої кампанії (розд. VII Закону). Висування розпочинається за 119 днів і закінчується за 90 днів до дня виборів (ст. 55 Закону).





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 570 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...