Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Повні та командитні товариства



Повне товариство - це товариство, всі учасники якого займаються спільною підприємницькою діяльністю і несуть солідарну відповідальність за борги і зобов'язання товариства усім своїм майном. Учасники повного товариства зобов'язані особисто брати участь у справах товариства. Товариство функціонує на підставі установчого договору, в якому визначається розмір частки кожного учасника в статутному фонді, а також склад і порядок внесення вкладів та форма участі в справах товариства.

Прибуток повного товариства розподіляється пропорційно часткам учасників у структурному фонді товариства. За умови повної солідарної відповідальності учасників товариства підвищується довіра до нього з боку партнерів та кредиторів.

Нарешті, командитне товариство - це товариство, яке включає учасників двох категорій - дійсних членів (повних товаришів) і вкладників (командистів). Дійсні члени безпосередньо беруть участь у справах товариства, а командисти беруть участь лише капіталом. Розподіл прибутку між учасниками і вкладниками відбувається пропорційно до їхнього майнового чи грошового внеску до статутного фонду товариства. Учасники несуть солідарну відповідальність за зобов'язання товариства усім своїм майном. Вкладники несуть відповідальність за зобов'язання товариства тільки в межах своїх внесків у майно товариства. Збитки розподіляються між учасниками та власниками пропорційно їхніх внесків до статутного фонду. Якщо для покриття збитків не вистачає коштів з статутного фонду, то вони покриваються з власного майна учасників, на яке згідно з чинним законодавством може бути звернуто стягнення.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 390 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...