Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклади порушення першої та нормальної форми представлення даних



Перша нормальна форма. Сутність знаходиться в першій нормальній формі (1НФ) тоді, коли всі атрибути сутності є атомарними (простими) і немає груп атрибутів, що повторюються. Для приведення сутності до 1НФ треба:

1) розділити складні атрибути на прості;

2) виділити усі атрибути, які повторяються;

3) створити нову сутність;

4) перенести в нову сутність атрибути, що повторялись;

5) встановити ідентифікаційний зв’язок від початкової сутності

до створених.

Наприклад, привести сутність, показану на рис. 61, до першої но-

рмальної форми.

Приведення сутностей до першої нормальної форми (1НФ)

Тут у сутності “Співробітник” прізвище, ім’я і по батькові вважаються одним атрибутом, аналогічно з місцем роботи - кафедра та посада, дата зарахування та звільнення. Ці сутності є складними і їх треба розбити на прості. Крім цього, співробітник може вести декілька предметів і мати декілька номерів телефонів.

Сутність після першого кроку приведення до 1НФ

Тут всі атрибути є простими (атомарними). Але є дві групи атрибутів, що майже співпадають: це предмети, які веде співробітник, і номери телефонів. Співробітник може вести не три, а інше число пред- метів, він же може мати не два телефони (мобільний і звичайний), а ще телефон у родичів, де він часто буває.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...