Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна характеристика методів прискорених випробувань сільськогосподарської техніки на надійність



Прискорені випробування техніки на надійність одержали широке визнання в Україні та за рубежем. Прискорені випробування СГТ проводять всіма провідними зарубіжними фірмами на спеціалізованих випробувальних центрах та полігонах. Багатий досвід прискорених випробувань накопичений відділом сільськогосподарського машинобудування університету штату Небраска (США), французьким науково-експериментальним центром CNEEMA, фірмами "Форд", "Масей-Ферпосон", "Олівер" (США), фірмою "Ганомаг (ФРН) та ін.

До сільськогосподарської техніки, яка виробляється в Японії, ставляться вимоги, щоб вона повністю відповідала регіональним умовам експлуатації. Випробування на міцність в Японії поділяють на польові та стендові. Від випробувань вимагається задавання раціональних режимів прискорених випробувань та визначення ефективних значень діючих навантажень, враховуючи тривалість використання машин по видах робіт в експлуатації. В процесі прискорених випробувань створюються і використовуються спеціальні пристрої, які відтворюють навантаження. Ці пристрої дозволяють проводити ресурсні випробування сільськогосподарської техніки. Вони використовуються в лабораторіях та на полігонах НВО "НАТІ", КубНДІТІМа, ЦМВС, Володимирському, Харківському та Мінському тракторних заводах, ВА"ПМЗ", ВІСГОМА, ВНВО "Ремдеталь" та ін.

В Україні ці випробування здійснюються Українським Центром випробовування та прогнозування техніки та технологій для сільськогосподарського виробництва, Одеським науково-дослідним інститутом по тракторній техніці, заводами-виробниками техніки та іншими НДІ.

Але оцінка надійності капітально відремонтованої сільськогосподарської техніки суттєво відрізняється від оцінки надійності нової техніки. Перевірка надійності відремонтованих об'єктів шляхом їх випробувань на машино-дослідних станціях (МДС), коли випробувані об'єкти в процесі експлуатації старанно контролюються, дає більш вірогідну інформацію про показники їх надійності. Але МДС від ремонтних виробництв можуть прийняти надто обмежену кількість об'єктів.

Основний недолік прийнятої системи випробувань на надійність – великі витрати часу на одержання відомостей про показники надійності капітально відремонтованих виробів. Тому цю проблему можна вирішити тільки шляхом впровадження методів прискореної оцінки показників надійності цієї техніки.

При стендових випробуваннях оцінюють експлуатаційні характеристики двигунів, відпрацьовують на надійність основні агрегати та вузли машин. Проводиться велика робота в Україні й за кордоном по відтворенню в лабораторних умовах реальних експлуатаційних режимів з метою проведення прискорених випробувань машин та їх складових частин на надійність протягом всього року.

Велика увага приділяється вибору та впровадженням матеріалів деталей, перевірці правильності конструктивних розрахунків по дійсних характеристиках завантаженості, визначених під час стендових та польових випробувань аналізу причин відмов при випробуваннях.

Класифікація методів прискорених випробувань СГТ наведена на рис.4.5.

Рис. 4.5. Класифікація методів прискорених випробувань сільськогосподарської техніки





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...