Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічне забезпечення АІС на підприємстві



Під технічним забезпеченням (ТО) розуміють склад, форми і способи експлуатації різних технічних пристроїв, необхідних для виконання інформаційних процедур: збирання, реєстрації, передачі, зберігання, обробки та використання інформації.

Елементи ТО:

1. Комплекс технічних засобів;

2. Організаційні форми використання технічних засобів;

3. Персонал, який працює на технічних засобах;

4. Інструктивні матеріали щодо використання техніки.

Комплекс технічних засобів (КТЗ) - це сукупність взаємопов'язаних технічних засобів, призначених дляавтоматізірованной обробці даних.

У комплексі технічних засобів виділяються:

А. Засоби збору та реєстрації інформації:

Б. Комплекс засобів передачі інформації:

В. Засоби зберігання даних:

Г. Засоби обробки даних або комп'ютери

Д. Засоби виводу інформації:

Є. Засоби організаційної техніки:

Мережеві комп'ютери є розвитком базового настільного ПК з скороченими витратами на підтримку мережі, інтеграцією дистанційного управління на базі різноманітного обладнання та комплексу програмного забезпечення.

Сервер початкового рівня може підтримувати невелику (до 40 користувачів) локальну мережу.

Багатопроцесорні робочі станції і сервери високого рівня відрізняють 2-8 найбільш продуктивних процесорів. Вони орієнтовані в основному на задоволення потреб електронного бізнесу: забезпечення безпеки передачі даних через Інтернет, цілодобове обслуговування замовлень клієнтів, спрощення доступу до Інтернету, скорочення витрат на інтернет-комунікації та ін

Організаційні форми використання комп'ютерів. Способи використання комп'ютера прийнято називати організаційними формами використання машин. На практиці їх застосовується 2 види:

Обчислювальні центри (ОЦ).

Локальні АРМи та обчислювальні мережі.

ВЦ застосовуються на великих підприємствах, банках, державних органах. Це специфічні підприємства з обробки інформації. Вони оснащуються великими і надвеликими ЕОМ, а в якості допоміжних використовуються міні-ЕОМ, мікро-ЕОМ. На ВЦ є система управління (керівництва), відділи постановки завдань, програмування, обслуговування машин, а також виробничі підрозділи: групи приймання документів, перенесення інформації на носії, адміністрація банків даних, випуску інформації, розмноження матеріалів і т.д.

Для АРМів фахівців характерно розміщення комп'ютерів на робочих місцях, по окремих ділянках робіт.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 398 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...