Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 17. Класифікація допитів і її значення



,; Криміналістична тактика допиту багато в чому визначається видом цієї слідчої дії. В залежності від підстав класифікації в криміналістиці виокремлюють такі види допиту.

За суб'єктом проведення слідчої дії: допит, що здійснює особа, яка провадить дізнання; слідчий; прокурор; суддя чи суд.

За складом учасників слідчоїдії: допит, що провадиться за участю прокурора; начальника слідчого відділу; захисника; батьків чи законних представників; педагога; перекладача; спеціаліста; експерта.

За процесуальним станом особи, яку допитують: допит свідка; потерпілого; підозрюваного; обвинуваченого; експерта.

За віком особи, яку допитують: допит малолітнього; неповнолітнього; дорослої особи.

За послідовністю проведення слідчої дії: допит первинний; повторний; додатковий.

За місцем проведення: допит на місці події; у кабінеті слідчого (у судовому засіданні); за місцем роботи чи проживання особи, яку допитують; у лікарняному закладі.

Важливим є визначення допиту в залежності від слідчої ситуації, що пов'язана із ставленням особи, яку допитують, до слідчої дії. За цією ознакою виокремлюють: допит у безконфліктній ситуації; допит у конфліктній ситуації; допит в умовах гострого конфлікту.

Така класифікація має практичне значення, оскільки визначення виду допиту впливає на використання тих чи тих тактичних прийомів проведення слідчої дії.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 361 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...