Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 11. Завдання, які вирішує слідчий у ході підготовки до огляду місця події



Підготовчі дії слідчого, що пов'язані з оглядом місця події, складаються з двох етапів: до виїзду на місце події та після прибуття на місце проведення огляду. До виїзду на місце події слідчий повинен: уточнити, звідки й від кого конкретно надійшло повідомлення; уточнити характер події, яка має ознаки злочину; вжити заходи щодо охорони місця події та, якщо необхідно, надати допомогу потерпілим і сприяти ліквідації шкідливих наслідків події; визначити необхідний склад слідчо-оперативної групи та зібрати її для виїзду на місце події; підготувати необхідні технічні засоби для забезпечення виїзду на місце події та криміналістичну техніку, що потрібна для проведення огляду; визначити необхідність і запросити для участі в огляді спеціалістів, чиї знання необхідні для з'ясування обставин події; за потреби - вирішити питання про запрошення понятих, якщо подія сталась у безлюдних та віддалених місцях.

Після прибуття на місце події слідчий повинен: впевнитись у наданні допомоги потерпілим; провести коротке опитування очевидців; визначитися з межами ділянки огляду та якщо потрібно- виставити охорону; віддати розпорядження щодо проведення необхідних оперативно-розшукових заходів, розшуку злочинців; усунути з місця події сторонніх осіб; визначити функції кожного учасника огляду, вирішити питання про залучення необхідних додаткових спеціалістів і техніко-криміналістичних засобів. Після закінчення цих дій слідчий починає безпосередній огляд місця події.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 269 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...