Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема. Тактика слідчого огляду



ПИТАННЯ 9. Сутність слідчого огляду і його завдання Слідчий огляд - це одна з невідкладних слідчих дій, за допомогою якої може бути отримана важлива інформація, що має значення для розслідування злочинів і може вплинути на ефективність його розкриття. Сутність огляду полягає у безпосередньому сприйнятті учасниками слідчої дії обстановки, окремих об'єктів і обставин з метою виявлення слідів злочину та інших доказів, з'ясування обставин події, а також тих обставин, що мають значення у справі. Огляд як слідча дія поділяється на: огляд місця події; огляд предметів і документів; огляд ділянок місцевості та приміщень; огляд трупа; освіду-вання осіб (як специфічний вид слідчого огляду).

Завданнями огляду є: виявлення слідів злочину і речових доказів; з'ясування обставин події; висунення версій щодо події злочину та його учасників; отримання даних про осіб, які могли бути очевидцями злочину; отримання інформації для організації пошуку й затримання злочинця.

Слідчий огляд може бути: первинним, який здійснюється безпосередньо пТсТТЯПрийняття рішення про його проведення; повторним, якщо виникає сумнів щодо його повноти, ретельності та достовірності результатів первинного огляду внаслідок різноманітних причин та додатковим, коли виникає необхідність оглянути певний об'єкт або ділянку, які не були оглянуті під час первинного огляду або були оглянуті неретельне.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 287 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...