Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки під час розвантаження баластових матеріалів



7.5.1. Під час розвантаження баластових матеріалів із залізничних платформ, вагонів-думпкарів, що входять до складу баластового поїзда, відповідальним за виконання заходів безпеки є керівник робіт (майстер шляховий або виконроб), який зобов’язаний забезпечити безпечне проведення робіт, стежити за дотриманням габариту під час розвантаження та безпекою пересування баластового поїзда по фронту робіт.

Керівник робіт дає розпорядження на приведення рухомого складу в транспортне положення після розвантаження баласту.

7.5.2. Розвантаження баласту на перегоні може здійснюватися під час руху баластового поїзда із швидкістю не більше 5 км/год.

7.5.3. Про розвантаження баласту під час руху керівник завчасно попереджує працівників, машиніста й обслуговуючий персонал поїзда та йде поруч з поїздом з того боку і на такій відстані від поїзда, щоб він був добре видний локомотивній бригаді та мав можливість дати розпорядження про зупинку поїзда у разі потреби.

Працівники мають бути на узбіччі колії.

7.5.4. Розвантаження баласту або ґрунту із піввагонів здійснюється лише після зупинки баластового поїзда.

Працівнику, який відкриває люки піввагону, необхідно перебувати на відстані не менше, ніж 0,5 м від люка, який відкривається.

Для зачистки вагона залазити в нього дозволяється лише по вагонній драбині.

Керівник робіт відповідає за приведення рухомого складу в транспортне положення після розвантаження баласту.

7.5.5. Під час виконання навантажувально-розвантажувальних робіт з баластовими матеріалами, які створюють підвищене пилоутворення (азбест, дрібний щебінь, пісок), працівники застосовують засоби індивідуального захисту органів дихання.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 321 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...