Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Симптоми



Основні ознаки гострого холециститу: нападоподібні болі в правій половині живота, що іррадіюють в праве плече, лопатку; нудота і блювота; озноб і підвищення температури тіла; можливі жовтяниця і свербіння шкірного покриву. Небезпечне ускладнення холециститу — перитоніт.

Жовчнокам'яна хвороба — це утворення каменів (конкрементів) в жовчному міхурі, жовчних протоках. Камені в жовчному міхурі призводять до розвитку холециститу. При неускладненому перебігу захворювання застосовуються консервативні методи терапії. Якщо за допомогою РХПГ з ЕПСТ не виходить витягти конкремент з жовчної протоки (холедоха) необхідне оперативне лікування.

Причини жовчнокам'яної хвороби

До головних причин виникнення жовчнокам'яної хвороби відносяться: обмінні захворювання, малорухливий спосіб життя, неправильне харчування, Відкладення солей в організмі, надлишок холестерину, спадкова схильність, захворювання, які пов'язані з розпадом еритроцитів, деякі з захворювань внутрішніх органів, аномалії в розташуванні і в будову внутрішніх органів, погана екологія і особливо погана водопровідна вода і безліч інших невідомих причин. Всі перераховані вище причини можуть приводити до того, що жовч починає змінювати свої властивості, тобто гірше переміщається з жовчного міхура і згущується.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 150 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...